Quantcast

G. Nausėda: jei Rusija nesiliaus kėlus įtampos regione, sankcijas teks griežtinti

Kijeve su solidarumo vizitu viešintis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Europos Sąjungai gali tekti griežtinti sankcijas, jei Rusija nesiliaus kėlusi grėsmės Ukrainai.

„Reikia labai aiškiai nusimatyti algoritmą, ką darysime toliau, jei scenarijai pakryptų tokia linkme, kokia jie krypsta. (...) Jeigu eskalaciją nesiliaus, reikės kalbėti apie kur kas griežtesnį sankcijų paketą“, – žiniasklaidai perduotame komentare trečiadienį sakė šalies vadovas.

Pasak jo, Bendrijos šalių priimtos sankcijos yra „teisingas, bet dalinis žingsnis“.

Prezidentas Kijeve lankėsi regione tvyrant įtampai dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą – Kremlius šią savaitę pripažino prorusiškų separatistų kontroliuojamų Donecko ir Luhansko regionų nepriklausomybę ir į šias teritorijas pasiuntė karius.

Dėl to Europos Sąjunga Maskvai įvedė sankcijas. Jose atsidūrė beveik 400 žmonių ir juridinių asmenų. Panašias sankcijas pritaikė Jungtinė Karalystė, JAV, Kanada.

Nepaisydama Vakarų kritikos, Rusija prie Ukrainos sienų yra sutelkusi pusantro šimto tūkstančių karių, dalis jų – Baltarusijoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
nUOSĖDA PASIGYDIK JUOKINI NE TIK PUTINA BET IR VOVERES I MĖNESI AR GAUDAISI ASILE KA ŠNEKI PUTINAS PROTINGAS KAIP JUS APVAGINĖJOT SAVO TAUTAS PUTINAS PRAVEDĖ VAMZDŽIUS PO VISA EUROPA RUSIJA GAUNA 25 MILIJARDUS UŽ DUJAS 50 MILIJARDU UŽ NAFTA Į MĖNESI JEIGU MIEGANTIS DŽO SUPRANTA KAD GERIAU NELYSTI TAI KO TU UBAGU KARALIAU VAPSI PUTINAS RYT CJACHOLAM UŽSUKS DUJAS IR CHACHOLU TANKAI SUSTOS TADA BIDONAS DAR PASIULIS I SKOLA BENZINO

onute

onute portretas
TRYS IDIJOTAI ANT JU ŠLAPINASI ŽMONĖS O JIE SAKO ŠILTAS LIETUS LIJA UŽKIETĖJE SCWABISTAI DUDA TAI LABAI DRAUGAS MUSU BANKO CHLAPČIUKUI MILIJONAI PLAUKIA I LENKIJA

Ei ali

Ei ali portretas
Neatsibodo rusų bybių čiulpti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių