Quantcast

G. Nausėda kvietė Danijos lietuvius puoselėti lietuvybę ir pilietiškumą

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, trečiadienį susitikęs su Danijos lietuvių bendruomenės nariais, kvietė puoselėti lietuvybę, pilietiškumą ir bendromis jėgomis siekti, kad visi Lietuvos žmonės galėtų išsaugoti Lietuvos pilietybę, kad ir kur gyventų ar ką veiktų.

Pasak prezidento, šiuo metu itin svarbu užtikrinti, kad pilietybės išsaugojimo klausimas būtų išspręstas jau 2024 metais, kai šiuo klausimu gali būti surengtas naujas referendumas. Tam reikia jau dabar telkti jėgas ir ruoštis.

„Mes kalbame apie vaikus, kurie gali būti išsaugoti Lietuvai – arba prarasti Lietuvai“, – sakė šalies vadovas apie būtinybę Danijoje palaikyti ir plėtoti lituanistinį ugdymą.

G. Nausėda pabrėžė, kad visi Danijos lietuviai gali aktyviai dalyvauti kuriant Lietuvos gerovę. Visi jie kviečiami grįžti į Lietuvą – ar kitais būdais prisidėti prie jos sėkmės.

Susitikime taip pat aptarti žalios Lietuvos kūrimo, Lietuvos įvaizdžio užsienyje, didžiausių dabartinių iššūkių Lietuvai klausimai.

Kaip praneša Prezidentūra, Danijoje šiuo metu gyvena iki 15 tūkst. lietuvių. Šalyje aktyviai veikia Danijos lietuvių bendrija, taip pat Lietuvių bendruomenė Jutlandijoje ir Fiune, Danijos lietuvių jaunimo sąjunga, Lietuvių profesionalų klubas Kopenhagoje, taip pat lituanistinės mokyklos įvairiuose Danijos miestuose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rus

Rus portretas
Užsienyje savo sunkiu darbu sukire sau gyvenima ir ta Lietuva su subininiais ir ožiais jiem povig.

Atvažiavo

Atvažiavo portretas
Pasakė. Išvažiavo. Filmo pabaiga.

To anonimas

To anonimas portretas
Nepažįstu nei vieno nutautėjusio
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių