Quantcast

G. Nausėda: Lietuva pasirengusi priimti papildomas JAV karių pajėgas

  • Teksto dydis:

JAV karių buvimas Lietuvoje – stiprus atgrasymo instrumentas, šalis pasirengusi priimti papildomas amerikiečių pajėgas, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Labai svarbu užtikrinti JAV bataliono rotacijų tęstinumą, taip pat esame pasirengę priimti papildomas JAV pajėgas bei suteikti visą būtiną priimančiosios šalies paramą“, – per susitikimą su JAV Kongreso nariais sakė Lietuvos vadovas.

Jis pabrėžė nuolatinio JAV pajėgų buvimo Lietuvoje ir Baltijos regione svarbą.

Anot Prezidentūros pranešimo, per susitikimą aptarta strateginė Lietuvos ir JAV partnerystė, Baltijos regiono saugumo ir situacijos Ukrainoje klausimai, sąjungininkų pajėgų didinimas regione.

G. Nausėda pabrėžė, kad Lietuva itin vertina ilgametę strateginę partnerystę su JAV. Anot jo, transatlantinis ryšis svarbus užtikrinant euroatlantinės erdvės saugumą.

Lietuvoje antradienį lankosi septynių JAV Kongreso narių delegacija. Ji atvyko pareikšti paramą Lietuvai, regione tvyrant įtampai dėl galimo karinio konflikto tarp Rusijos ir Ukrainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MŪSŲ "ERELIAI" KURTI?...

MŪSŲ "ERELIAI" KURTI?... portretas
Baidenas aiškia pasakė - jis savo karių nesiųs ginti nei Ukrainos nei, juo labiau, lojančių kiemsargiukų. Neseniai jie vos kudašių išnešė iš Afganistano. Baidenas jau žino, kad Iš Ukrainos ar Lietuvos - nepabėgs...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių