Quantcast

G. Nausėda: naujų kandidatų į ekonomikos ministrus dar nėra

Prezidentas Gitanas Nausėda iš premjero Sauliaus Skvernelio dar oficialiai negavo jokių naujų kandidatūrų į ekonomikos ir inovacijų ministrus. Prezidento nuomonė nesikeičia ir jis teigia, kad visos šalies institucijos privalo turi turėti savo vadovus.

„Prezidento vertinimu, visos šalies institucijos privalo turi turėti savo vadovus. Tokiu būdu užtikrinama sklandi jų veikla tiek įprastomis, tiek ir krizinėmis sąlygomis. Prezidentas Luko Savicko kandidatūrą į ministro postą buvo įvertinęs, ji nebuvo patvirtinta. Kol kas jokių naujų kandidatų į šį postą oficialiai nebuvo pateikta, nors dėl galimų kandidatų vyksta konsultacijos. Prezidento nuomone, Lietuvoje tikrai yra patyrusių profesionalų ir politikų, kurie galėtų pretenduoti vadovauti Ekonomikos ir inovacijų ministerijai“ , – G. Nausėdos nuomonę Eltai išsakė jo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

ELTA primena, kad koronaviruso sukeltiems ekonominiams padariniams svarbi Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIM) jau septynis mėnesius neturi nuolatinio vadovo. Ministro paieškos, pažymi politologai, tapo chaotiškos ir neapibrėžtos. Prezidentui G. Nausėdai atmetus L. Savicko kandidatūrą valdantieji tikino, kad geresnių pasiūlymų už pirmiau teiktąjį neturi, todėl naujų kandidatų prezidentui jie nebesiūlys. Vyriausybės koridoriuose atnaujintos kalbos dėl ministerijų jungimo, perskirstant Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos bei Aplinkos ministerijų funkcijas.

Vis dėlto prasidėjus COVID–19 pandemijai bei sulaukus nemažai kritikos iš verslo atstovų, premjeras Saulius Skvernelis dar balandžio mėnesį užsiminė, kad diskusijos dėl naujo ministro paskyrimo su G. Nausėda vėl pradėtos. Tačiau viešumoje iki šiol nesušmėžavo nei naujų kandidatūrų pavardės, nei platesnis šalies vadovų komentaras, ar yra kalbamasi apie konkrečias pavardes, galinčias pretenduoti į nuolatinio savininko neturintį portfelį ministerijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Žurnaliūga ar paskaitai ką parašai ...''PRIVALO TURI TURĖTI '', KIEK TURĖJAI IŠ LIETUVIŲ KALBOS , O GAL DIPLOMAS PIRKTAS .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių