Quantcast

G. Nausėda: palankios EK išvados dėl Ukrainos reformų leistų pradėti narystės ES derybas

Palankios Europos Komisijos išvados dėl Ukrainos įgyvendinamų reformų leistų pradėti narystės Europos Sąjungoje derybas, sako Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

„Tikiuosi, kad jau spalio mėnesį Europos Komisija pateiks savo išvadas: aš tikrai nenoriu užbėgti į priekį ir pasakyti, kokios jos bus, bet jeigu jos bus teigiamos, tai iš tikrųjų labai logiškas žingsnis bus Europos Vadovų Taryboje spręsti klausimą dėl derybų narystės pradžios“, – kalbėjo šalies vadovas.

Jis penktadienį po Europos Vadovų Tarybos posėdžio taip pat sakė besižavintis nuo Rusijos besiginančios šalies pastangomis siekiant didesnės integracijos su Europos Sąjunga.

„Galiu tik išreikšti susižavėjimą ir nuostabą, kad nepaisant labai sudėtingų aplinkybių ir kad šalis yra karo įkarštyje, jie sugeba puikiai ir kartais gal net geriau nei kitos šalys taikos sąlygomis įgyvendinti tas ES rekomendacijas“, – Prezidentūros išplatintame vaizdo įraše sakė G. Nausėda.

Prezidentas pabrėžė, jog galėtų būti plečiamas Europos investicijų banko mandatas, siekiant, kad jis „būtų pasirengęs plačiau finansuoti gynybos industriją“.

Pasak G. Nausėdos, tai padėtų didinti Europos strateginę autonomiją o „šiek tiek ilgesniu laikotarpiu“ taptų veiksminga parama Ukrainai.

Ketvirtadienį Europos Vadovų Tarybos posėdyje dalyvavo ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Net moksleivis žino

Net moksleivis žino portretas
Kariaujanti valstybė NETURI JOKIŲ GALIMYBIŲ nei derėtis, nei įstoti į ES, nei į NATO. Normalus, protaujantis bet koks patarėjas turėtų ieškoti kelių, kaip nustoti lieti kraują Ukrainoje, o ne pilti žibalą į tą laužą.

Paradoksas ...

Paradoksas ... portretas
...... to dar nebuvo - viena ranka okupuota šalį priims į ES , kita ranka boikotuos Olimpines žaidynės Paryžiuje ........kaip darzelinukai

!!!

!!!  portretas
Bukas ir bukesnis eina na... Ta europos sajunga purvina nuskurdus smirdanti gersiu sompana ir saudysiu saliutus kada subires
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių