Quantcast

G. Nausėda ragina J. Narkevičiaus situaciją palikti įvertinti teisėsaugai

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus galimą atsakomybę dėl jo namo rekonstrukcijos aplinkybių turi įvertinti teisėsauga.

Prezidentas taip pat tvirtino visiškai pasitikintis savo patarėju Dariumi Kuliešiumi, kuris nukreipė verslininką Aleksandrą Ribnikovą į teisėsaugą – verslininkas D. Kuliešiui pateikė vėliau ir žiniasklaidos paskelbtą informaciją, jog prieš dešimtmetį rekonstravo J. Narkevičiaus namą mainais už pergales viešuosiuose pirkimuose Trakų rajone.

„Vyksta STT tyrimas. Jis vyksta nuo kovo mėnesio, deja, negaliu pasakyti, kada jis baigsis, nes tyrimas dar nėra priartėjęs prie pabaigos. Bet manau, kad mes tuo keliu ir turėtumėme eiti – pirmiausia leisti institucijoms, kurios yra atsakingos už sprendimus, tuos sprendimus padaryti, įvertinti ir tada jau kalbėti, ar yra nusikaltimo sudėtis, ar ne“, – teigė G. Nausėda.

„Jei ta nusikaltimo sudėtis bus įrodyta, aš manau, kalbėsime jau ne apie politinę pono Narkevičiaus atsakomybę“, – pridūrė jis.

Jei ta nusikaltimo sudėtis bus įrodyta, aš manau, kalbėsime jau ne apie politinę pono Narkevičiaus atsakomybę.

G. Nausėda patvirtino, kad A. Ribnikovas kreipėsi į jo patarėją D. Kuliešių, kuris „padarė savo darbą ir nukreipė žmogų ten, kur turėjo nukreipti“, t.y. į teisėsaugą.

„Patarėjas padarė tai, ką ir kiti patarėjai, ir jis pats daro daug kartų, kuomet įvairūs asmenys, piliečiai laiškais ar fiziškai kreipiasi į prezidentūros darbuotojus. Nes, iš tikrųjų, žmonės tiki, kad gali rasti teisybę ir todėl kreipiasi (...). Aš tik džiaugiuosi, kad taip yra, ir kad mes turime pilietiškus žmones. O šios situacijos nesiimu vertinti, nes tokiu atveju kiščiausi į tyrimo eigą“, – tvirtino jis.

LRT praėjusią savaitę pranešė, kad 2007–2008 metais aukštas pareigas Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje ėjęs J. Narkevičius ir Trakų rajono savivaldybėje dirbusi jo sutuoktinė Irena Narkevič galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

LRT Tyrimų skyriaus duomenimis, „Sodžiaus būstas“ 2008–2012 metais laimėjo mažiausiai dešimt projektų Vilniaus mieste ir mažiausiai penkis – Trakų rajone. Bendra atliktų darbų vertė – daugiau kaip milijonas eurų (4 mln. 435 tūkst. litų).

Buvęs dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas A. Ribnikovas žurnalistams liudijo, kad jis rekonstravo ministro namą mainais už laimėtus darželių ir mokyklų renovacijos viešuosius konkursus.

Ministras tai vadina šmeižtu ir sako turintis dokumentus, kuriais gali pagrįsti 166 tūkst. litų (apie 48 tūkst. eurų), išleistų tėvų namo rekonstrukcijai.

J. Narkevičių į susisiekimo ministrus delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na kodėl visokie kitataučiai mums vadovauja.Argi mes kovojom už tai,kad jie mums visur diktuotu ką turime daryti? Ir vėl mes leidžiame kitiems vadovauti.Tai pasityčiojimas iš mūsų ir už mūsų nepriklausomybę.Varge tu varge kada mes liksim tauta kuriai svetimtaučiai nereguliuos ?

Labai

Labai portretas
teisingai ragina

Kis

Kis portretas
Tai butu vienintelis budas ivertinant viena ar kita poelgi,bet zinant musu teisesauga as nelabai tikiu,kad tai bus padaryta reikiamai,Juk jie dirba ne tiesai ir teisesaugai ,o dar buvusiai poneckai KGb aukletinei.Barsyte ,kad sitaip kalbu,bet juk ji ir nepaneige,nei Ulbio,nei ordininko Tapino paskelbtas idomias zinias.Juk cia ne viena babune sake ir pasake.Sumaisyti abviatura KGB,net i VSD sunku?Kas gal galite paneigti,O Dalia saudo sau i kojas net su tuo fondu,kuris lyg priklauso FM,bet si negali tureti,o rejestras tuscias,kodel ji tai daro-misle?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių