Quantcast

Prezidentas: šiuo metu šalyje nepanaudota 75 tūkst. COVID-19 vakcinų

Aukštus skiepijimo tempus palaikyti raginantis ir ambiciją iki vidurvasario kolektyvinį imunitetą Lietuvoje suformuoti išsikėlęs prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad, jo žiniomis, šiuo metu Lietuvoje yra vis dar nepanaudota 75 tūkst. vakcinų nuo COVID-19.

„Šiandien, mano turimomis žiniomis, buvo nepanaudota 75 tūkst. vakcinų. Tai yra kelias ateinančias dienas net ir labai intensyviai dirbdami mes turime absorbuoti šią vakciną“, – Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje teigė G. Nausėda.

Kalbėdamas apie vakcinacijos nuo COVID-19 Lietuvoje perspektyvas šalies vadovas ir toliau pabrėžė, kad kolektyvinį imunitetą iki vidurvasario suformuoti yra įmanoma.

„Mes taip pat gauname žinių, kad procesas su atskirais gamintojais ir jų legitimizavimu yra baigiamas, tai čia pirmiausiai kalbame apie „Johnson & Johnson“, turime dar eilėje esančius du gamintojus, kurių galimas autorizavimas taip pat tikėtina, kad įvyks dar antrąjį metų ketvirtį“, – sakė prezidentas.

G. Nausėdos teigimu, šios žinios yra pakankamai viltingos, todėl, pasak jo, šiandien svarstyti alternatyvias vakcinas iš kitų valstybių gamintojų nėra poreikio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
rtu ejom tai kodel kokiem azijatam atiduot susiprask juk /geroves/ saly esame a r ne taip p. prezidente?...

Anonimas

Anonimas portretas
Izraelyje skiepija visus norinčius ištisą parą, pas mus savaitgaliais medikai nedirba , neskiepija, nors vakcinų yra. O koronavirusas poilsio dienų neturi...Kaune galėtų be eilės skiepyti visus norinčius Astra zeneka vakcina, kurios daug kas nenori. Daugiau vadybinio lankstumo tais klausimais nepakenktų...

Gitana Nesėda

Gitana Nesėda portretas
Tai tegul pasinaudoja pats.Vis viešai giriasi jog jau sukaupė drąsą ir yra pasirengęs. Ar lauks kol galiojimo laikas pasibaigs?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių