Quantcast

G. Nausėda nusprendė asmeniškai dalyvauti eurokomisaro atrankoje

Prezidentas Gitanas Nausėda reiškia susirūpinimą dėl užsitęsusios kandidato į Europos Komisijos narius paieškos ir ragina greičiau užbaigti kandidato į šią reikšmingą poziciją atrankos procedūrą.

„Stumdymasis dėl eurokomisaro kandidatūros, Seimo nesusikalbėjimas su Vyriausybe ir jos vadovu šiuo klausimu ne tik stabdo, bet ir diskredituoja naujo Europos Komisijos nario parinkimo procesą, menkina mūsų derybines galimybes, kurias šiuo metu išnaudoja kitos šalys“, – sako šalies vadovas.

Prezidento nuomone, neatidėliojant būtina imtis suderintų ir aktyvių diplomatinių veiksmų, kad Lietuva gautų labiausiai šalies ir visos Europos Sąjungos interesus atitinkantį eurokomisaro postą.

Pasak šalies vadovo, jis yra pasirengęs artimiausiomis dienomis suderinti kandidatūrą su Vyriausybe ir teikti ją Seimui tvirtinti.

Taip pat svarbu, kad Lietuvos kandidatas į Europos Komisijos narius turėtų aukštą dalykinę ir profesinę reputaciją, tinkamą valstybinės ir politinės veiklos patirtį.

„Taip pat svarbu, kad Lietuvos kandidatas į Europos Komisijos narius turėtų aukštą dalykinę ir profesinę reputaciją, tinkamą valstybinės ir politinės veiklos patirtį“, – pridūrė prezidentas.

Šalies vadovas atstovauja Lietuvai Europos Sąjungos Vadovų Taryboje, kuri siūlo Europos Parlamentui kandidatų į eurokomisarus sąrašą, o vėliau oficialiai paskiria naujos sudėties Europos Komisiją ir taip užbaigia jos formavimo procesą. Prezidentas pabrėžia dėl to jaučiantis pareigą tiesiogiai dalyvauti deleguojant Europos Komisijos narį iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kad tie jaunieji - landsbergizmo, feisbuko ir delfio aukos su pažeista mąstysena, ko gali iš jų sulaukti ? Tik naujo karo su rusais...

Keiskites!

Keiskites! portretas
Ko Jus visi aukstieji bijote , jaunu , zinanciu ka daryti ir kaip daryti , dirbanciu Tautai mokanciu EU kalbas zmoniu , kaip M. Puidokas ir kiti Arba nebijokite is EU issilavinusiu ten , lietuviu, ir suteikite jiems atsakingas pareigas. Ir atsisakykite su praeitimi susiijusiu zmoniu. Tie zmones - LT stagnacijos priezastis ir pasekmes

Na va.

Na va. portretas
Stebina. Negi jis bus Kitoks kaip kiti buve prezyyydentai?Nesitiki
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių