Quantcast

G. Nausėda sulaukė sveikinimų ir iš Europos Komisijos pirmininko

Regiono šalių lyderiai ir Europos Komisijos pirmininkas Jean'as-Claude'as Junckeris (Žanas-Klodas Junkeris) pasveikino Gitaną Nausėdą su pergale prezidento rinkimuose.

„Esu įsitikinęs, kad su jūsų lyderyste Lietuva toliau eis labai sėkmingos, dinamiškos ir patikimos Europos Sąjungos narės keliu, aktyviai ir stipriai prisidėdama prie mūsų bendro projekto ir mūsų bendros ateities“, – tviteryje paskelbtame sveikinime parašė J.-C. Junckeris.

Jis pabrėžė, kad Europos Sąjungai (ES) norint klestėti, nepaisant iššūkių, bendrijos šalys turi veikti kartu.

„Tik suradusiai jėgos vienybėje Europai pavyks paveikti pasaulinių įvykių kursą“, – tvirtino Europos Komisijos vadovas.

G. Nausėdą pasveikino ir Latvijos bei Estijos prezidentai Raimondas Vėjuonis bei Kersti Kaljulaid. Jie tvirtino besitikintys stiprinti Baltijos šalių ryšius.

Prieš savaitę inauguruotas Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis palinkėjo G. Nausėdai ir „broliškai lietuvių tautai“ sėkmės.

„Mūsų istorija ir ateitis – glaudžiai persipynę. Mums kyla bendrų iššūkių – juos įveiksime tik suvieniję jėgas. Branginame mūsų strateginę partnerystę ir tikimės, kad ji bus stiprinama“, – tviteryje rašė V. Zelenskis.

Gruzijos vadovė Salomė Zurabišvili pabrėžė, kad Lietuva ir jos šalis yra stiprios partnerės.

„Tikiuosi dirbti su juo, kad toliau vystytumėme jau dabar stiprius ryšius tarp dviejų mūsų šalių“, – teigė prezidentė.

A. Duda kviečia G. Nausėdą atvykti į Lenkiją

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) pirmadienį pasveikino G.  Nausėdą su pergale šalies vadovo rinkimuose ir pakvietė atvykti vizito.

„Tikėdamasis išlaikyti aukštą politinių kontaktų aukščiausiame lygyje intensyvumą, nuoširdžiai kviečiu jus, pone prezidente, atvykti vizito į Lenkiją. Esu įsitikinęs, kad šis vizitas turės svarbią reikšmę stiprinant tradiciškai gerus santykius tarp mūsų valstybių“, – rašoma Lenkijos ambasados Lietuvoje paskelbtame A. Dudos sveikinime.

Lenkijos vadovas teigė besitikintis, kad abiejų šalių prezidentų bendradarbiavimas prisidės toliau stiprinant Lietuvos ir Lenkijos santykius bei plėtojant draugystę, bendradarbiavimą tarp tautų.

„Su satisfakcija priimu jūsų Lenkijos vertinimą kaip svarbios Lietuvos partnerės ekonomikos, kultūros bei saugumo srityse. Aukštai vertinu ir jūsų pasirengimą vaisingam dialogui su Lietuvos lenkų mažuma“, – tvirtino Lenkijos prezidentas.

„Esu įsitikinęs, kad Jūsų prezidentavimas prisidės ne tik prie dinamiškos mūsų dvišalių santykių plėtros, bet ir prie didesnio Lenkijos ir Lietuvos bendradarbiavimo potencialo tarptautiniame forume, ypač Europos Sąjungoje ir NATO, panaudojimo. Kartu Lenkija ir Lietuva gali labai daug pasiekti, veikdamos viso Vidurio Europos regiono labui“, – tvirtino jis.

G. Nausėda yra sakęs, kad pirmojo savo vizito norėtų vykti į Lenkiją.

Ekonomistas G. Nausėda antrajame prezidento rinkimų ture įveikė buvusią finansų ministrę, Seimo narę Ingridą Šimonytę.

Jis pradės eiti pareigas po inauguracijos liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Jeigu is tikro, tai tra lia lia :) Kada D. Trampas pasveikins parasykite :)

tik nereikia tra le le

tik nereikia        tra le le   portretas
tik nereikia mus laikyt runkeliais tik prieš kelias val išrinko o jau sveikina kur tik savi vos spėjo pasveikint jau sveikina kažkoks kriepalis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių