Quantcast

G. Nausėda susitiko su Jungtinių Tautų Generaliniu sekretoriumi

  • Teksto dydis:

Šalies vadovas Gitanas Nausėda susitiko su Jungtinių Tautų (JT) Generaliniu sekretoriumi Antonio Guterresu.

Susitikime Lietuvos prezidentas išsakė paramą ir pritarimą JT veiklos programai, kurios prioritetais įvardyti taikos ir saugumo palaikymas visame pasaulyje bei pagalba valstybėms, sprendžiant konfliktus. Išreikšta parama A. Guterreso inicijuotai JT reformai, kuria siekiama pokyčių taikos ir saugumo, organizacijos vystymosi ir valdymo sistemose.

„Mes suprantame poreikį sustiprinti efektyvų daugiašalį bendradarbiavimą, todėl remiame Jungtinių Tautų reformos įgyvendinimą. Tikiu, kad šie pokyčiai veda geresnės ir tvaresnės visų mūsų ateities link“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas pristatė mūsų šalies indėlį į JT veiklos sistemą: Lietuva kandidatuoja į JT Žmogaus teisių tarybą 2022–2024 m. ir UNESCO Vadovų tarybą 2021–2025 metais. Priminta, kad 2014–2015 m. Lietuva buvo JT Saugumo Tarybos nenuolatinė narė.

JT Generaliniam sekretoriui šalies vadovas pristatė savo gerovės valstybės viziją, kuria remia savo penkerių metų kadencijos programą. Prezidentas teigė, kad gerovės valstybės vizijos įgyvendinimas Lietuvoje atliepia globalią 2030 m. programą ir tvarios plėtros tikslus, kuriuos yra patvirtinusi Jungtinių Tautų Organizacija.

A. Guterresas yra devintasis JT Generalinis sekretorius, pareigas pradėjęs eiti 2017 m. sausio 1 dieną. Tai pirmasis Respublikos Prezidento ir JT Generalinio sekretoriaus susitikimas.

Rugsėjo 26 d. apie pirmą valandą ryto Lietuvos laiku prezidentas G. Nausėda sakys pirmąją savo kadencijoje kalbą Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje (JTGA).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių