Quantcast

G. Nausėda valdantiesiems: neapsimeskime, kad viskas rieda gražiai

Valdančiųjų lyderiui Ramūnui Karbauskiui dažnai kritikuojant šalies vadovo Gitano Nausėdos patarėjus, pats prezidentas tikina, kad jo patarėjai, palikdami asmeninius požiūrius „už uždarų durų“, visada viešai skelbia vieningą Prezidentūros nuomonę.

Kalbėdamas apie R. Karbauskio kritiką jo patarėjams susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus problemų kontekste, G. Nausėda dar kartą pakartojo, kad J. Narkevičius negali susikoncentruoti į savo tiesioginį darbą, nes vis turi spręsti problemas, kilusias dėl žiniasklaidoje paviešintų su juo susijusių skandalų.

„Jeigu patarėjai dirba savo darbą, ar jie daro kažką blogo? Aš manau, kad kaip tik patarėjai turi dirbti savo darbą – būti aktyvūs. Kartais, kuomet vėl eilinė gynybos banga pakyla, pagalvoju – kodėl, pavyzdžiui, Žygimantui Vaičiūnui ar kitiems ministrams tokių problemų nekyla? Kodėl viskas susispiečia aplink šitą konkretų žmogų, jo veiklą praeityje, jo problemas? Jeigu nebūtų priežasčių, nebūtų ir šitų straipsnių, šitų istorijų ir žmogus galėtų ramiai dirbti. Nėra jokio išankstinio nusistatymo nei iš Prezidentūros, nei iš kitų institucijų, kad tas asmuo, dėl to, kad jo akys nepatinka, yra netinkamas būti ministru“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

Jo teigimu, J. Narkevičius turėtų trauktis iš einamų ministro pareigų.

„Aš sakau labai paprastai: šitas žmogus nebegali užsiimti savo tiesiogine veikla, nes jam visą laiką tenka kalbėti apie tas problemas, su kuriomis jis susiduria, ir tai yra blogai. Prezidentūra buvo, yra ir bus vieninga komanda. Mes turime nuomonių įvairovę, bet jas paliekame už durų ir einame į viešumą bei skelbiame vieną prezidento ir Prezidentūros nuomonę“, – pabrėžė G. Nausėda.

Prezidentas neslepia, kad su valdančiaisiais ir premjeru Sauliumi Skverneliu ne visais klausimais nuomonės sutampa, tačiau, pasidžiaugė G. Nausėda, dialogas vyksta darbingai.

Šitas žmogus nebegali užsiimti savo tiesiogine veikla, nes jam visą laiką tenka kalbėti apie tas problemas, su kuriomis jis susiduria, ir tai yra blogai.

„Jei yra nuomonių skirtumai, tai neapsimeskime, kad viskas rieda labai gražiai. Skirtingais klausimais aš galiu nepritarti ir ponui Karbauskiui, ir ponui Skverneliui, jie gali nepritarti kažkurioms mūsų idėjoms arba mintims, bet tai neturėtų gadinti ganėtinai darbingo klimato, kai siekiame sprendimų. (...) Pastaruoju metu daugeliu atvejų pavyksta rasti sprendimus su valdančiąja koalicija“, – pridūrė šalies vadovas.

R. Karbauskis pastarąjį penktadienį pareiškė, kad LRT atskleistoje galimai korupcinėje renovuoto J. Narkevičiaus namo istorijoje yra įsipainioję keli, pasak jo, diskredituoti susisiekimo ministrą siekiantys prezidento patarėjai: Nacionalinio saugumo grupės patarėjas Darius Kuliešius ir vyriausiasis patarėjas ir Aplinkos bei infrastruktūros grupės vadovas Jaroslavas Neverovičius. Politikas išsakyta kritika neapsiribojo ir netiesiogiai palinkėjo prezidentui nebeginti savo patarėjų, kurie, „valstiečių“ lyderio manymu, ar dėl savanaudiškų paskatų, ar dėl siekio įtikti pradėjo kenkti Lietuvos prezidento reputacijai.

Politikas kilusius įtarimus dėl prezidento patarėjų patikimumo argumentavo portalo delfi.lt medžiaga, kuri atskleidė, kad G. Nausėdos Nacionalinio saugumo grupės patarėjas D. Kuliešius susitiko su verslininku Aleksandru Ribnikovu, dar prieš jam metant kaltinimus susisiekimo ministrui J. Narkevičiui dėl jo namo renovacijos. Minėta istorija į viešumą iškilo po LRT Tyrimų skyriaus publikacijos. R. Karbauskio tvirtinimu, D. Kuliešius anksčiau dirbo srityse, kurias šiuo metu audituoja ministras J. Narkevičius, o kitas šalies vadovo patarėjas J. Neverovičius, teigia R. Karbauskis, tiesiog „akivaizdžiai nemėgsta Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų“.

Pastaruoju metu politiko kritikos sulaukė Prezidentūros Seimui pateiktos ir skubos tvarka svarstyti pasiūlytos iniciatyvos skirti vienkartines išmokas vaikams bei mažinti gyventojų pajamų mokestį. Kaip ne kartą anksčiau Prezidentūrą kritikavęs R. Karbauskis ir šį kartą teigė, kad netinkamai elgiasi G. Nausėdos komanda, bet ne pats šalies vadovas.

Nemažai „valstiečių“ pirmininko kritikos yra sulaukęs ir G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis, dar rudenį pareiškęs, kad prezidentas sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai yra suteikęs pasitikėjimo kreditą. R. Karbauskis kritikavo P. Mačiulį ir dėl to, kad šis valdantiesiems skambino prieš svarbų balsavimą dėl rinkimų kartelės nuleidimo, kviesdamas palaikyti prezidento veto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Augis

Augis  portretas
Matyt prezidentui ožys oreme ragą į gerą vietą,kad pradejo pulti valdančiuosius,nes mato ožys kad broileriui artėja krachas.

nu va

nu va portretas
1 ponas ,tarnauja ne valdantiems,o konservsosdemams .

Tiesa

Tiesa portretas
Jeigu kritikuotų landsberginius tai Nausėda nesėdėtų prezidentūroj , bijo
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių