Quantcast

G. Nausėda VSD direktoriaus pavaduotoju dar vienai kadencijai paskyrė R. Bridikį

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda Valstybės saugumo departamento pavaduotoju dar vienai penkerių metų kadencijai penktadienį paskyrė Remigijų Bridikį, pranešė Prezidentūra.

Šalies vadovas dekretą pasirašė atsižvelgdamas į VSD direktoriaus Dariaus Jauniškio teikimą.

Prezidentūros duomenimis, R. Bridikis karjerą pradėjo 1995 metais Vadovybės apsaugos departamente, tarnavo Lietuvos kariuomenės specialiųjų operacijų pajėgose (SOP), dalyvavo trijose SOP misijose Afganistane, ėjo NATO specialiųjų operacijų štabo (NSHQ) karininko pareigas.

Nuo 2013 iki 2015 metų R. Bridikis buvo SOP štabo viršininko pavaduotojas operacijoms ir mokymui, o nuo 2015-ųjų – VSD direktoriaus pavaduotojas.

R. Bridikis yra baigęs magistrantūros studijas Vilniaus pedagoginiame universitete, taip pat studijavo Baltijos gynybos koledže Estijoje.

Prezidentūra apie paskyrimą pranešė penktadienio popietę, pasibaigus darbo valandoms.

R. Bridikis pernai buvo minimas istorijoje dėl pranešėjo pateiktos informacijos apie VSD veiksmus prezidento rinkimų išvakarėse.

Informaciją parlamentarams pateikęs žvalgybos pareigūnas teigė, kad R. Bridikis buvo nurodęs patikrinti informaciją apie asmenis, susijusius su tuometinio kandidato G. Nausėdos aplinka. Pranešėjas manė, kad tokie veiksmai galėjo būti neteisėti.

Tyrimą atlikęs Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas konstatavo, kad VSD veikė teisėtai, tačiau nurodė atsisakyti žodinių pavedimų tikrinti asmenis praktikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kas ka saugos? ar zmones ar teritorija?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių