Quantcast

G. Nausėda vyksta į Europos Vadovų Tarybą: siūlys peržiūrėti ES migracijos politiką

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį vyksta į Briuselį, kur dalyvaus Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime. Jame šalies vadovas ketina siūlyti peržiūrėti Europos Sąjungos migracijos politiką.

„Šią savaitę Briuselyje vyksiančiame EVT susitikime prezidentas Europos lyderiams pristatys Lietuvos pasiūlymus siekiant ES migracijos, prieglobsčio ir sienos apsaugos politiką reglamentuojančių teisės aktų pokyčių“, – nurodo Prezidentūra.

Lietuva siekia, kad Bendrijos migracijos politiką reglamentuojantys teisės aktai atlieptų pastarųjų mėnesių situaciją prie rytinės Europos Sąjungos sienos, sudarant galimybę taikyti daugiau atgrasymo priemonių.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Tiek Briuselis, tiek Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Be kita ko, Lietuva siekia užsitikrinti Bendrijos finansavimą fizinio barjero statybai pasienyje.

Prezidentūros teigimu, Europos lyderiai kalbėsis ir apie kylančias energijos kainas, koronaviruso pandemiją, pasirengimą ES ir Rytų partnerystės šalių viršūnių vadovų susitikimui.

EVT taip pat planuojama skirti dėmesio artėjančiai Klimato kaitos konferencijai Glazge, pasirengimui Azijos ir Europos viršūnių susitikimui, teisės viršenybės klausimams.

ES lyderių susitikimo paraštėse ketvirtadienį vyks koordinacinis Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Danijos ir Airijos atstovų susitikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai prasys ES vadovu tarybos

matomai prasys ES vadovu tarybos  portretas
kad galetu leist Lietuvos Seimo LGBT-istams ysivaikint visus pabegelius Lukasenokos susiveztus ir susikaupiusius Baltarusijoj

Arijas

Arijas portretas
Nei vieno “ciurkos” neileisti i Lietuva! Ir taip, deka antilietuviskos politikos, vedamos jau 30 metu, baigiame isnykti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių