Quantcast

G. Nausėdai užkliuvo D. Kreivio interesai: klausė, ar tai netrukdys dirbti

Prezidentui Gitanui Nausėdai po susitikimo su kandidatu į energetikos ministrus Dainiumi Kreiviu kilo klausimų, ar privatūs interesai kandidatui leis sklandžiai dirbti ministro poste, sako prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis. Jis taip pat priduria, kad naujajam ministrui reikėtų imtis ir visiškai naujų darbų.

„Susitikime buvo aptarti svarbiausi tikslai šalies energetikos sektoriuje – sklandus sinchronizacijos projekto įgyvendinimas, Astravo elektros importo uždraudimas ES lygiu, taip pat dėmesio susitikime buvo skirta žaliajam kursui“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje po susitikimo su kandidatu sakė A. Bubnelis.

Prezidento vertinimu, paskirtasis ministras turėtų užtikrinti energetikos krypčių strategijos tęstinumą, skatinti inovacijų plėtojimą, energetikos sektoriaus modernizaciją.

„Paskirtasis ministras turėtų imtis ir naujų darbų. Visų pirma, parengti šilumos sektoriaus tolesnio vystymo strategiją, įsitraukti ir skirti didesnį dėmesį atliekų sektoriuje“, – sakė A. Bubnelis.

Anot jo, G. Nausėdai klausimas kilo, ar privatūs interesai kandidatui leis eiti ministro pareigas.

„Prezidentas taip pat norėjo išgirsti kandidato nuomonę, ar visi jo turimi privatūs interesai leis jam visaverčiai dirbti ministru, tai reiškia, visais klausimais priimti sprendimus energetikos srityje. Taip pat buvo aptartas iki šiol buvusio energetikos ministro darbas. Prezidentas teiravosi kandidato nuomonės ir išgirdo, kad iš principo didžiąją dalį jo darbų vertina pozityviai“, – teigė A. Bubnelis.

D. Kreivys: pamokos tikrai išmoktos

Kandidatas į energetikos ministrus teigė, kad susitikimas su prezidentu buvo dalykiškas ir produktyvus.

„Susitikimas su prezidentu buvo tikrai išsamus ir labai dalykiškas. Diskusijos vyko strateginiais klausimais – sinchronizacija, Astravo elektros neįleidimo klausimai. Manau, kad pakankamai išsamiai išdiskutavome šios problemos diplomatinius sprendimus. Ypatingai daug dėmesio taip pat buvo skiriama žaliajam kursui.

Patikinau prezidentą, kad visi tikslai, kuriuos Lietuva yra prisiėmusi, ir ateities tikslai, kurie gali būti mums keliami Europos Komisijos, tai tikrai galimybių juos spręsti ir prisiimti aš matau“, – kalbėjo D. Kreivys.

Kalbant apie interesus, užtikrinau prezidentą, kad esu daugiau nei dešimtmetį politikoje, parlamente. Interesų konfliktų derinimą ir prevenciją tikrai esu neblogai įvaldęs.

„Kalbant po 2025 metų, turėtume pasiremti ir vandenilio, kaip energetikos šaltinio, įvedimui į mūsų energetikos sektorių“, – pridūrė jis.

D. Kreivys teigė, kad vertinimų apie savo kandidatūrą neišgirdo, tačiau patikino, kad interesų konfliktų, einant ministro pareigas, nebūtų.

„Vertinimų gilesnių apie kandidatūrą neišgirdau, tačiau, kalbant apie interesus, užtikrinau prezidentą, kad esu daugiau nei dešimtmetį politikoje, parlamente. Interesų konfliktų derinimą ir prevenciją tikrai esu neblogai įvaldęs. Pamokos tikrai išmoktos. O plačių interesų energetikos sektoriuje tikrai nėra. Nematau didesnio poreikio, tik išimtinais atvejais, kai reikės nusišalinti nuo sprendimų priėmimo“, – teigė kandidatas.

Jis taip pat užsiminė, kad ateityje būtų galima sujungti Energetikos ir Susisiekimo ministerijas.

„TS-LKD programoje 2016 metų rinkimuose vienas punktų buvo, kad, įgyvendinus strateginius projektus, šią ministeriją būtų galima jungti su Susisiekimo ministerija ir įkurti Valstybės infrastruktūros ministeriją, kuri rūpintųsi visa valstybės infrastruktūra. Ta tema diskutavome ir palankiai žiūriu į šį dalyką“, – sakė D. Kreivys.

Anot jo, vienintelis nesutarimas su kadenciją baigiančiu energetikos ministru Žygimantu Vaičiūnu buvo dėl metodologijos dėl elektros pirkimo iš trečiųjų šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Juokas per asarus vagys bus ministru kaip sakoma VOR ZAKONE APSURDAS :-)

q

q portretas
Kreivys už 2019 m. iki šiol nepateikęs įmonės ataskaitos. Tai - arba nemoka, arba turi ką slėpti. O nori valstybę valdyt.

pasimokė

pasimokė portretas
o kam taip durnai mamutę į akcininkus kišti, kai gali ir kokį tolimą giminę į juos įtaisyti (arba blogiausiu atveju "laisvo oro direktorių" nuo konteinerio - švariau aprengi, dokumentus sutvarkai, kai ateina parama, palieki "bonkai" ir atsisveikini, akcijas kitam perrašęs?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių