Quantcast

G. Paluckas nebekandidatuos į Seimo vicepirmininkus, siūlomas J. Sabatauskas

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkui Gintautui Paluckui atsisakius kandidatuoti į Seimo vicepirmininkus opoziciniai socialdemokratai teikia Juliaus Sabatausko kandidatūrą.

Pirmadienį apie tai Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen informavo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Sysas.

„Socialdemokratai siūlys į pavaduotojus Julių Sabatauską todėl, kad Gintautas Paluckas pats nutarė nedalyvauti rinkimuose“, – žurnalistams sakė A. Sysas.

G. Paluckas BNS sakė nutaręs atsiimti savo kandidatūrą, nes neturi valdančiųjų dešiniųjų palaikymo.

„Kadangi klausimus, kas bus vicepirmininkas nuo opozicijos, sprendžia valdantieji, o tarp valdančiųjų aš neturiu palaikymo. (...) Nematau jokio reikalo deginti Socialdemokratų frakcijos kvotos dėl kažkokio eksperimento. Neturiu jokio asmeninio intereso ir frakcijoje apsitarę siūlysime kitą kandidatą“, – tvirtino jis.

Nematau jokio reikalo deginti Socialdemokratų frakcijos kvotos dėl kažkokio eksperimento.

A. Sysas teigė nežinantis, ar parlamento pirmininkė antradienį Seimui teiks jų kandidatą į vicepirmininkus, ar „valstiečių“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į Seimo pirmininkės pavaduotojus siūlo Aušrinę Norkienę.

V. Čmilytė-Nielsen yra minėjusi, kad Seimo valdyboje, kurią sudaro parlamento pirmininkas, jo pavaduotojai ir Seimo opozicijos lyderis, norėtų matyti visų trijų opozicinių frakcijų atstovus.

„Tai būtų saliamoniškas sprendimas, bet ar jis toks bus, parodys tik rytoj balsavimai. Niekas negali garantuoti, kad bus būtent taip, gali būti ir visiškai priešingai“, – pirmadienį žurnalistams sakė A. Sysas.

Anot jo, „valstiečių“ atstovas galėtų eiti Seimo opozicijos lyderio pareigas.

Penktadienį Seimo pirmininkės pavaduotojais jau paskirti konservatorius Jurgis Razma ir „darbietis“ Andrius Mazuronis.

Pagal Seimo statutą, parlamento vadovas gali turėti ne daugiau kaip septynis pavaduotojus. Tačiau koalicijos partneriai yra sutarę, kad jų bus šeši.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ok

Ok portretas
Reikia laimėti źmonių simpatijas rinkimuose, ir tada nereiks nieko kaltinti.

....

.... portretas
Ko ir reikėjo tikėtis , pone Paluckai . Buvęs konservatorius , vadovauja socdemams ? Socdemai kaip partija " kairės " partija , bet buvusią seimo kadenciją sėdi opozicijoje ir " glosto rankas " konservatoriams ir liberaliems " ? Dešiniųjų partijoms ? Dabar , tie dešinieji ne be paluckinių pagalbos , seimo valdanti dauguma ir ....palucką pravijo ? Gerai , kad dabartiniai opoziciniai " valstiečiai " suprato ko vertas Paluckas . Apie Darbo partija iš vis nekalbu , manau juos rinkti galėjo tik imbecilai : partija teisiama ( Gabšys ) , Viktoras , Guoga , kiti perbėgėliai ... Klaiku ką išrinko į seimą .

Beveik visus vikšrus

Beveik visus vikšrus portretas
rinkėjai iškrapštė von iš seimo o va šitas kenkėjas-vabzdys liko.Tai jo dėka nuo pat įstojimo į ES yra sudirbta įstatymų bazė..Tyliai neskelbiant neatsikalusiant Tautos ir vykdant teroristų partijų zadanijas.Gerai sakoma kad sudas visada išplaukia
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių