Quantcast

A. Guoga apie pasitraukimą iš Seimo: Darbo partijos žmonės tapo vieno asmens įkaitais

Su Darbo partija į Seimą patekęs verslininkas Antanas Guoga teigia, kad parlamentaro mandato nusprendė atsisakyti dėl to, kad su „darbiečiais“, anot jo, nebeįmanoma įgyvendinti prieš Seimo rinkimus duotų pažadų visuomenei.

„Pasitraukiu pirmiausiai todėl, kad nenoriu šių žmonių vedžioti už nosies. Jaučiu prieš juos didelę atsakomybę, tačiau tuo pačiu matau, kad su Darbo partija neįmanoma užtikrinti tai, kas buvo kalbama žmonėms prieš rinkimus. Įsitikinęs, kad elgiuosi sąžiningai ir garbingai. Ir prieš save, ir prieš Lietuvos žmones. Darbo partijoje tikrai yra padorių, protingų ir energingų žmonių. Tačiau šiandien jie visi yra tapę vieno asmens įkaitais. Baimė ir prisitaikėliškumas neleidžia jiems išsivaduoti“, – savo feisbuko paskyroje teigia A. Guoga.

Pasitraukiu pirmiausiai todėl, kad nenoriu šių žmonių vedžioti už nosies.

Pasak Seimo nario, jam beviltiškai atrodo partija, kuri savo posėdžiuose keturias valandas yra priversta klausytis pirmininko „demagogijų apie stebuklingo vandens biznį ar skiepų nešamą blogį“.

„Darbo partija tapo sekta su savo dvasiniu guru ir jo mokymu apie nežemiškas galias. Visada tikėjau ir tikiu faktais, mokslu ir įrodymais grindžiamais sprendimais. Dar iki šiandien pietų Darbo partija turėjo galimybę apsivalyti nuo šio netikro pranašo, kuris savo veikla ir pasisakymais tampa pavojingas žmonių sveikatai ir visuomenės santarvei. Deja, ir vėl nugalėjo baimė ir paklusnumas. Nugalėjo susitaikymas. Nematau savęs ten, kur žmonės nesijaučia savimi“, – teigia A. Guoga.

 

 

Parlamentaras teigia, kad šiuo metu visą savo dėmesį skirs labdarai.

„Planuoju, kad ir toliau Lietuvoje veiks mano paramos fondas. Esu jau nemažai ir nuveikęs šioje srityje. Rėmiau Bėdų turgų, prisidėjau prie daug kilnių akcijų, rėmiau Vilniaus universiteto fondą. Nuo šiol visą dėmesį skirsiu tik labdarai, paramai, visuomenės švietimui. Ir vėl galėsiu būti laimingas. Kaip ir anksčiau būdavau, kada rėmiau Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę. Kur buvo tikrai daug sėkmės ir prasmės visiems“, – sako Seimo narys.

ELTA primena, kad pastaruoju laiku ėmė ryškėti nesutarimai tarp Darbo partijos nario A. Guogos ir partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho. A. Guoga kritiškai sureagavo į V. Uspaskicho kvietimą įsigyti vandens, neva padedančio sukurti imunitetą nuo COVID-19. Politikas tokį partijos pirmininko elgesį vadino apgailėtinu, ragino „darbiečius“ nebūti klapčiukais ir siūlė dėl šio klausimo šaukti partijos tarybos posėdį. Savo ruožtu V. Uspaskichas neslėpė pasipiktinimo bendrapartiečiu A. Guoga ir teigė, kad jo dienos partijoje suskaičiuotos.

Kilus dar vienam skandalui dėl Darbo partijos lyderio V. Uspaskicho homofobiškų pasisakymų, atsidūrusių ir Europos Parlamento politinių jėgų akiratyje, „darbietis“ A. Guoga vėl stojo aštriai kritikuoti partijos pirmininką ir kalbėti apie tai, kad šis turi trauktis iš einamų pareigų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ portretas
Jis nežinojo su kuo susideda? Juk seniai daugeliui aišku,kad Viktoras Putino statytinis ir jam nusispjaut į visus.Tik tie budami jo klane nenori to suprasti arba parsidavė už grašius.Guoga manė ,kad jis bus pagerbtas Viktoro,o gavosi .....

...

... portretas
Niekas jo neverte eit su dp.Uspaskis galetu maziau blevyzgot,o tas is mazumu,galetu maziau issidirbinet...

Deja, bet

Deja, bet portretas
Lietuvoje tokių garbingų žmonių, kurie pasako teisybę ir trenkia durimis yra nedaug. Bloga yra tai, kad jis tapo stūmokliu tam, kurio niekas nerinko ir atėjo į Seimą "pagal sąrašą". Tokiu atveju turėtų būti skelbiami nauji rinkimai.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių