Quantcast

Į Etikos sargų akiratį pateko ir Saugomų teritorijų tarnybos vadovas

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimus dėl dar devynių medžiotojų klubo „Girios” narių, dirbančių įvairiose valstybės įstaigose. Tarp tiriamųjų – ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorius Albertas Stanislovaitis.

Etikos sargai aiškinsis, ar valdininkai tinkamai ir laiku deklaravo narystę šiame klube.

VTEK taip pat vertins Aplinkos ministerijos Miškininkystės ir miškotvarkos skyriaus vedėjo Zbignevo Glazko, Zarasų savivaldybės administracijos direktoriaus Benjamino Sakalausko, Valstybinių miškų urėdijos Miško apsaugos skyriaus vedėjo Mariaus Ivanausko, Ukmergės regioninio padalinio girininko pavaduotojo Arūno Dzedzevičiaus, Jurbarko regioninio padalinio girininko Antano Kamaičio ir girininko pavaduotojo Mariaus Gerulaičio, Panevėžio regioninio padalinio Miško apsaugos inžinieriaus Kornelijaus Aleknos, Kauno padalinio specialisto Šarūno Bėčiaus elgesį.

Tyrimai pradėti naujienų portale delfi.lt pasirodžiusios informacijos pagrindu.

Portalas skelbė, kad šiam uždaram medžiotojų klubui priklauso esami bei buvę Aplinkos ministerijos ir jai pavaldžių institucijų darbuotojai: čia medžioja dabartiniai ir jau darbą baigę Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos ir miškų departamento, Valstybinės miškų urėdijos, Valstybinės miškų tarnybos ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos darbuotojai. Taip pat – verslo atstovai, kai kurie asmenys susiję su privačių miškų pramone, įtakingi teisininkai ir gydytojai.

Praėjusią savaitę VTEK pradėjo tyrimus dėl septynių medžiotojų klubo „Girios” narių elgesio.

Gruodžio pradžioje komisija sudarė darbo grupę, kuri analizuoja, kaip interesų derinimo reikalavimų laikosi medžiotojų klubo „Girios“ veikloje dalyvaujantys valstybinėje tarnyboje dirbantys arba anksčiau dirbę asmenys.

Tikrinami šių asmenų privačių interesų deklaracijų duomenys, vertinama, ar tinkamai atskleisti ryšiai su asociacijomis ir kitais juridiniais asmenimis.

Pirminiai analizės duomenys teikiami svarstyti VTEK. Galutinius rezultatus VTEK planuoja pateikti 2019 metų vasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne vieno

Ne vieno portretas
Ne vieno svaraus nerasi valdzioje nes svariu nepryma kad gslai neislystu va maldeikiene ilindo tai dabar galvos skausmas aferistam nespeja pradeti makle o si jsu viesai isplepa

Kokie ,,etikos"?

Kokie ,,etikos"? portretas
Seniai reikia baudžiamąją bylą kelti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių