Quantcast

Į LSDP lyderius kandidatuoja tik V. Blinkevičiūtė

  • Teksto dydis:

Kandidatų sąraše į opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko pareigas likus vienam kandidatui, ketinama atsisakyti tiesioginių rinkimų ir lyderį tvirtinti suvažiavime.

Partijos skyriai į LSDP vadovus buvo iškėlę dabartinės pirmininkės europarlamentarės Vilijos Blinkevičiūtės, europarlamentaro Juozo Oleko ir Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus kandidatūras. Du pastarieji pranešė atsiimantys kandidatūras, todėl LSDP pirmininko rinkimuose dalyvauja tik V. Blinkevičiūtė.

„Turime vieną likusią kandidatūrą šiuo metu“, – trečiadienį BNS sakė partijos atsakingasis sekretorius Justas Pankauskas.

Jis pranešė, kad likus vienai kandidatūrai šiuo metu svarstoma atsisakyti tiesioginių pirmininko rinkimų, kai balsuoti kviečiami visi partijos nariai.

„Atsižvelgiant į aplinkybes, kad kandidatuoja tik viena kandidatė, partijos tarybos bus atsiklausta, ar galima nebedaryti tų plačių visoje Lietuvoje rinkimų, bet kandidatūrai pritarti ar nepritarti suvažiavimo metu“, – teigė J. Pankauskas.

Anot jo, taryba dėl to turėtų apsispręsti artimiausiu metu.

LSDP suvažiavimas vyks gegužės 27 dieną Vilniuje.

Tokią pačią praktiką 2021 metais taikė ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Likus vieninteliam kandidatui į partijos vadovo pareigas, Gabrieliui Landsbergiui, konservatorių pirmininku naujai kadencijai jis patvirtintas suvažiavime.

V. Blinkevičiūtė Socialdemokratų partijai vadovauja nuo 2021 metų gegužės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prie lovio

Prie lovio portretas
Kriu kriu kriu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių