Quantcast

Į Palangos mero postą – keturračiu?

Vos 28 metų palangiškė Svetlana Grigorian politinę kampaniją dėl Palangos mero posto pradėjo slystelėjimais. Seimo nario, buvusio premjero Algirdo Butkevičiaus padėjėjos, apsižergusios keturratį, reklaminė nuotrauka šokiravo aplinkosaugininkus, o politikės tėvo verslą lydi Statybų inspekcijos sankcijos. Kandidatė į kurorto merus yra ir akcininkė bendrovės, kuri bausta už tabako gaminių reklamos nuostatų nepaisymą.

Pribloškė D.Palucko praeitis

Politikos naujokė S.Grigorian rinkimų kampaniją pradėjo šią vasarą, socialdemokratų Palangos skyriui ją vienbalsiai išrinkus kandidate kitąmet vyksiančiuose tiesioginiuose Palangos mero rinkimuose.

Ši jaunutė, anksčiau niekam nežinoma politikė į tokias pozicijas šoktelėjo po to, kai išaiškėjo skandalingi Socialdemokratų partijos pirmininko Gintauto Palucko brolio Dano Palucko praeities faktai.

Viešumoje pasklidus žiniai apie tai, jog D.Paluckas praeityje buvo teistas už vagystes ir nelegaliai laikytą ginklą, politikas paliko Palangos savivaldybės tarybą bei partijos Palangos skyriaus pirmininko pareigas.

Todėl kurorto socialdemokratams teko ieškoti naujų veidų artėjantiems savivaldos rinkimams.

Ratais – ant žolės?

Tokiu veidu tapusi S.Grigorian lyg ir turėjo patraukti jaunų rinkėjų simpatijas, tačiau nuo pirmųjų naujos politikės žingsnių palangiškiai ėmė gūžčioti pečiais dėl paaiškėjusios informacijos, kuri sukasi aplink šią kandidatę.

Socialiniame tinkle ir vienoje publikacijų mergina yra nusifotografavusi žaviai įsitaisiusi ant keturračio motociklo.

Vairuotojo pažymėjimą turinčiai S.Grigorian tokia fotosesija nesukėlė jokių klausimų.

"Taip, aš turiu vairuotojo pažymėjimą. O kas?" – paklausta, kaip vertina šią nuotrauką, nustebo jaunoji politikė.

Palangiškė socialiniame tinkle "Facebook" pranešė, jog apžergusi galingą keturratį jį užfiksuota Šventojoje, prie poilsio namų "Energetikas".

"Ką galima manyti apie politiką, kuris reklamai renkasi tokį įvaizdį? Aš manau, kad keturračiai pajūryje, o ypač kopose yra siaubinga blogybė. Jei ši politikė juo važinės privačioje valdoje, aš klausimų neturėsiu. Tačiau iš būsimų kandidatų į Palangos mero postą pirmiausia norėčiau išgirsti, kokių priemonių jie ruošiasi imtis, kad būtų sutramdyti keturračiai chuliganai pajūrio kopose?" – retorinį klausimą kandidatams uždavė Pajūrio regioninio parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis.

Bet kuris viešųjų ryšių specialybės pirmakursis pastebėtų, jog jaunoji politikė įamžinta pėsčiųjų take, už galingo keturračio matyti pėsčiųjų grupė. Vienu ratu keturratis stypso ant žolės, o tai aplinkosaugininkams kelia nerimą.

"Tai turėtų policija aiškintis, ar ten nebuvo užfiksuotas pažeidimas? Ar važiuota tuo keturračiu? Ar stovėta ant žolės? Gamtosaugininkams tokios "dramblinės" transporto priemonės galvoje kelia sąsajas su gamtos naikinimu. Beje, mes jau kurį laiką aiškinamės, kas tokiomis transporto priemonėmis niokoja pajūrį, išaria miško paklotę ir naikina paukščių dėtis? Įtartina, tačiau kažkas į saugomą teritoriją keturračiais įvažiuoja nuo Palangos pusės ir sugeba nepatekti į slaptų kamerų akiratį. Kyla įtarimų, iš kur kai kas gali žinoti, kur tos kameros yra paslėptos?" – klausimus uždavinėjo aplinkosaugininkai.

Nuo klausimų – į krūmus

Pati S.Grigorian, vos išgirdusi dienraščio "Klaipėda" klausimą, iš karto nutarė nerti į krūmus, pareiškusi, jog atsakinės tik į raštu pateiktus klausimus.

Negali mano komandoje dirbti kitos partijos žmogus, tai tas pats, kaip pasisamdyti konservatorių.

Tik patikinus, jog kandidatei į Palangos merus jau vertėtų pradėti mokytis atsakinėti į tiesius rinkėjų klausimus, S.Grigorian pokalbiui laiką skyrė trečiadienį, po darbo valandų A.Butkevičiaus sekretoriate.

Tačiau sutartu laiku, praėjus porai valandų po pirmojo pokalbio, politikė telefono ragelio nebekėlė, o paskambinus dar vėliau, jis jau buvo išjungtas.

Seimo narys A.Butkevičius buvo itin nustebintas, išgirdęs, jog jo padėjėja, taikanti į aukštas politines pareigas, slapstosi nuo žurnalistų.

"Aš jai pasakysiu, jog jei jau nusprendei kandidatuoti, rinkaisi politinį kelią, koks čia slapstymasis gali būti? Beje, nuo kitos savaitės Svetlana mano komandoje nebedirbs. Kaip žinia, aš nesu socialdemokratų partijos narys, o Svetlana pradėjo rinkimų kampaniją kaip socialdemokratų partijos kandidatė į Palangos mero postą. Na, negali mano komandoje dirbti kitos partijos žmogus, tai tas pats, kaip pasisamdyti konservatorių", – nevyniojo į vatą A.Butkevičius.

Įmonė susilaukė baudos

Ekspremjeras A.Butkevičius nusistebėjo jaunos politikės užmoju iš karto taikyti į mero postą.

"Ji negali užsiiminėti politine kampanija ir tuo pat metu dirbti mano komandoje. Aš turiu planų ir žvelgiu į ateitį, galvoju apie Europos Parlamento rinkimus, todėl faktiškai jau surinkau savąją komandą", – neslėpė A.Butkevičius.

Išgirdęs, kokių klausimų dienraštis turi S.Grigorian, Seimo narys labai nustebo.

Kandidatė Vyriausiajai etikos komisijai deklaravo kartu su vyru esanti įmonės "Loidus" akcininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilija

Vilija portretas
Manau, kad straipsnis užsakytas esamo Palangos mero. Kabinėjimąsi prie visko.

Dumblynas

Dumblynas portretas
Jau neber kam dirbt, kad i valdzia armenus renkam?

O as

O as  portretas
Siulau is Ukrainos paimt ir grazios, ir protingos, ir siaip neblogos :)
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių