Quantcast

Į Seimo vicepirmininko pareigas pasiūlytas J. Razma: noriu geresnės įstatymų leidybos

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen į Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas pasiūlė politikos senbuvio konservatoriaus Jurgio Razmos kandidatūrą.

Seime jis išdėstė savo darbo principus. Kandidatas akcentavo kokybiškų, dalykiškų diskusijų svarbą. „Dėsiu visas pastangas įsiklausyti į argumentus ir kritiką“, – žadėjo  J. Razma.

Jis norėtų, kad Lietuvos Seime mažėtų priimamų įstatymų projektų skaičius ir jie būtų kokybiškesni.

„Būdamas opozicijoje siūliau, kad reikia atsisakyti vienos rūšies teisės aktų projektų – tai Seimo darbo programos pildymas. Savo turiniu tai visai tuščias dalykas. Kai kuriuos smulkius įstatymus, kodeksus galima būtų sujungti“, – sakė J. Razma.

Jo nuomone, pavyzdžiui, galbūt užtektų vieno rinkimų kodekso, o ne 5–6 rinkimus reglamentuojančių įstatymų.

Iš kolegų jis sulaukė įvairių klausimų – apie Seimo viešbučio perspektyvas, parlamentarų apgyvendinimą, teisės aktų ekspertinį vertinimą.

J. Razmos nuomone, Seimas turėtų priimti praėjusioje kadencijoje įstrigusį įstatymo projektą dėl Seimo narių darbo sąlygų reglamentavimo.

„Abu esame žemaičiai, gimę tą pačią dieną ir, ko gero, vienodo ūgio“, – siūlydamas palaikyti J. Razmos kandidatūrą, agitavo liberalas  Eugenijus Gentvilas.

Seimo pirmininko pavaduotojai renkami slaptu balsavimu. Balsavimas planuojamas dar penktadienį vakare.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių