Quantcast

I. Šimonytė apie sprendimą toliau skiepyti „Vaxzevria“ vakcinomis: kitaip elgtis nematome pagrindo

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad jos vadovaujamas Ministrų Kabinetas nemato jokio pagrindo stabdyti kurių nors amžiaus ar visuomenės grupių skiepijimą „Vaxzevria“ vakcinomis. Paak Vyriausybės vadovės, valstybės, nutarusios tai padaryti, tiesiog priėmė politinį sprendimą. Todėl, pabrėžia I. Šimonytė, žmonės turės patys priimti sprendimą, ar norės skiepytis anksčiau „AstraZeneca“ pavadinimą turėjusiomis vakcinomis.

„Iš tos informacijos, kuri buvo paskelbta vakar, tai mūsų ekspertų vertinimu, tikrai nėra kažkokios informacijos, kuri įpareigotų arba verstų Vyriausybę persvarstyti savo vakcinavimo strategiją. Yra tam tikra informacija, kuri turi būti papildomai suteikta žmonėms, kurie skiepijasi“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

„Bet stabdyti skiepijimą ar priimti sprendimus, juolab kad – patys matote – jog sprendimai yra visokiausi... Tad sakyti, ar yra kažkoks mokslinis pagrindas (teigti, kad „Vaxzevria“ skiepai yra nepatikimi – ELTA), vienai ar kitai amžiaus grupei, lyčiai ar žiūrint pagal kitus parametrus – tikrai labai sunku“, – teigė premjerė.

„Kitokiam sprendimui negu kad yra šiuo metu priimti, Vyriausybė pagrindo nemato“, – pridūrė I. Šimonytė.

Pasak jos, kai kurios ES valstybių vyriausybės, ko gero, sprendimus dėl tolesnio skiepijimo „Vaxzevria“ vakcinomis priėmė vadovaudamosios politine logika.

„Veikiausiai sprendimai yra politiniai“, – teigė Vyriausybės vadovė, pabrėždama, kad Lietuvoje patys gyventojai galės šiuo klausimu apsispręsti.

„Natūralu, kad žmonės, kurie iki šiol nelabai norėjo skiepytis „AstraZeneca“ vakcina, turbūt ir toliau, deja, nelabai norės ja skiepytis. Tie žmonės, kurie norės skiepytis, jie tiesiog bus supažindinti su visa informacija, kaip ir turi būti, ir priims patys tą sprendimą“, – apibendrino premjerė.

ELTA primena, kad Europos vaistų agentūra (EVA) trečiadienį patvirtino, kad kraujo krešulių susidarymas asmenims, paskiepytiems „AstraZeneca“ gamintojo „Vaxzevria“ vakcina nuo koronaviruso yra laikomas itin retu šalutiniu poveikiu, nesusijusiu su amžiumi, lytimi ar turimomis lėtinėmis ligomis. Todėl, kaip trečiadienį informavo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, skiepijimas šia vakcina Lietuvoje ir toliau bus tęsiamas.

Visgi kelios ES valstybės jau sustabdė jaunesnių gyventojų skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina nuo COVID-19.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUNKELIS

RUNKELIS portretas
MUILAS NE MUILAS. PINIGAI SUMOKĖTI TAI TEKS SUVALGYTI......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių