Quantcast

I. Šimonytė: Europos Sąjunga turi išlikti atspari Rusijos šantažui ir spaudimui

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) turi išlikti atspari Rusijos šantažui ir spaudimui, kuriuo siekiama nutraukti Vakarų paramą Ukrainai ir panaikinti sankcijas, trečiadienį susitikime su Bendrijos narių ambasadoriais Lietuvoje sakė premjerė I. Šimonytė.

Pasak jos, taip pat būtina aiškiai įvardyti, jog auganti maisto krizė yra tiesioginis Kremliaus pradėto karo padarinys, teigiama Vyriausybės pranešime.  

Premjerė perdavė padėką šių metų pirmąjį pusmetį ES Tarybai pirmininkavusios Prancūzijos ambasadorei bei aptarė Bendrijos darbotvarkės prioritetus, pirmininkavimą perimant Čekijai. I. Šimonytė pažymėjo, jog Čekijos pirmininkavimas dėl Rusijos veiksmų taip pat pasižymės dideliais iššūkiais. 

Pranešama, jog premjerės susitikime su ES šalių narių ambasadoriais taip pat aptarta saugumo situacija regione, paramos Ukrainai klausimai, sankcijų griežtinimo svarba Rusijai ir Baltarusijai, Bendrijos narių energetinės nepriklausomybės bei transatlantinio bendradarbiavimo stiprinimas. 

I. Šimonytė pabrėžė kuo greitesnio energetinės nepriklausomybės nuo Rusijos panaikinimo svarbą, atkreipė dėmesį į Rusijos vykdomus karo nusikaltimus.

 


Šiame straipsnyje: Europos SąjungaIngrida Šimonytėkaras UkrainojeČekija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių