Quantcast

I. Šimonytė su EBPO generaliniu sekretoriumi aptarė pagalbą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Antradienį Ukrainos atstatymo konferencijoje Lugane, Šveicarijoje, dalyvaujanti premjerė Ingrida Šimonytė su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniu sekretoriumi Mathiasu Cormannu (Matijasu Kormanu) aptarė tarptautinę pagalbą Ukrainos atstatymui, karo padalinių likvidavimui.

Taip pat susitikimo metu aptarta parama Ukrainai vykdant būtinąsias reformas, bendra Europos ekonomikos situacija, pranešė Vyriausybė.

Premjerė padėkojo EBPO sekretoriui už iniciatyvas koordinuoti pagalbą nuo Rusijos besiginantiems ukrainiečiams, pažymėjo EBPO vaidmens svarbą perteikiant Ukrainai politikos rekomendacijas, gerąsias praktikas ir institucinius standartus.

I. Šimonytė taip pat padėkojo už paramą Lietuvos ir Lenkijos iniciatyvai įsteigti EBPO biurą Ukrainai, kuris imsis Ukrainos atstatymo veiklų koordinavimo, teigiama pranešime.

Planuojama, kad darbą Paryžiuje pradėsiantis biuras, aplinkybėms leidus, bus perkeltas į Kijevą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zuikis

Zuikis portretas
Vėl kažkas neblogai pasipelnys

Anonimas

Anonimas portretas
Būtų teisinga, kad iš konservatorių, liberalų bei laisvūnų elito, dabar esančių valdžioje, daliniam jų iššvaistytų skolintų lėšų padengimui būtų nacionalizuotas visas turtas bei turimos piniginės lėšos. Juk reikia būtį paskutiniam niekadėjui, kad skolintomis lėšomis "gelbėti" Ukrainą. O kas, negerbiama Šimonyte, menkysta prezidente, pakels algas ir pensijas iki padoraus lygio? Sveiku protu to nesuvokti, todėl belieka tik įtarti, kad iš Ukrainos mūsų valdantiesiems "nubyra" geri "otkatai".

kauniete

kauniete portretas
PAAIŠKINKITE KAS RUOŠIASI UKRAINA ATSTATYTI RUSAI UŽĖME BEVEIK VISA UKRAINA O EUROPOS VALDŽIUKĖ ATSTATYS ŠITIEK UKRU PRAŽUDES ZELIONKA JO UŽMAČIOS KARIAUTI SU RUSIJA TURI ATSAKYTI UŽ SAVO NEAPGALVOTUS VEIKSMUS TIK NESUPRANTU PRIE KO ČIA LIETUVA
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių