Quantcast

I. Šimonytė: tikimės, kad Armėnija laikysis demokratinių reformų kurso

  • Teksto dydis:

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė trečiadienį susitiko su Armėnijos Respublikos Nacionalinės Asamblėjos pirmininku Araratu Mirzojanu bei jo vadovaujama parlamentarų delegacija.

Susitikime, kaip skelbia Vyriausybės spaudos tarnyba, aptartas dvišalis bendradarbiavimas, demokratinės reformos Armėnijoje, šalies santykiai su ES bei kova su COVID-19.

„Vertiname Armėnijos pastangas stiprinti nepriklausomą valstybę ir vykdyti demokratines reformas šalyje. Nepaisant sudėtingų sąlygų, jums pavyko priimti įstatymus dėl rinkimų ir politinių partijų, antikorupcinio teismo steigimo, kurie kloja pamatus demokratiškos, saugios ir modernios valstybės kūrimui“, – sakė premjerė.

Anot Vyriausybės vadovės, tikimasi, kad išankstiniai birželio 20 d. vyksiantys rinkimai padės užbaigti krizę, visos politinės jėgos laikysis demokratinių principų ir Konstitucijos, o Armėnija – demokratinių reformų kurso.

Pasak I. Šimonytės, daugiau Europos Armėnijoje reiškia stipresnę, turtingesnę ir saugesnę Armėniją. Lietuva norėtų matyti dar intensyvesnius Europos Sąjungos ir Armėnijos santykius, glaudesnius ryšius tarp mūsų žmonių ir verslo, augantį abipusį turizmą.

Susitikime pabrėžta, kad Lietuva pasirengusi dalintis reformų patirtimi ir sėkmės istorijomis. Jau dabar vykdomi ar planuojami patirties perdavimo projektai teisinės sistemos reformos, e. vyriausybės paslaugų kūrimo, atsinaujinančių energijos šaltinių, saugumo keliuose ir kitose srityse. Bendromis pastangomis žinių eksportą galima dar daugiau išplėsti.

Susitikimo metu taip pat aptarta situacija regione po antrojo Kalnų Karabacho karo, pandemijos valdymo situacija abiejose šalyse ir skiepijimo nuo COVID-19 klausimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių