Quantcast

J. Džiugelis kreipėsi į VRM dėl lengvesnės auklių atvykimo tvarkos

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) vadovas, konservatorius Justas Džiugelis kreipėsi į Vyriausybė dėl supaprastintos auklių iš kitų šalių atvykimo tvarkos.

Pasak J. Džiugelio, supaprastinta tvarka būtų įmanoma priėmus „Au pair“ programą. Pagal ją atvykusios auklės prižiūrėtų vaikus priimančioje šeimoje, pagal atskirus susitarimus galėtų padėti atlikti namų ruošą, už tai gautų apgyvendinimą, kišenpinigius ir turėtų lankyti vietinės kalbos kursus.

Ši programa taikoma Jungtinėse Valstijose, Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Austrijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje bei kitose šalyse. Lietuvoje „Au pair“ programa nediegiama, nes nėra reikiamo juridinio reglamentavimo.

„Šiandien kreipiuosi į Vyriausybę, konkrečiai į Vidaus reikalų ministeriją (VRM), prašydamas grįžti prie „Au pair“ programos ratifikavimo pilna apimtimi, kad ateityje į Lietuvą galėtų atvykti auklės iš besivystančių šalių“, – antradienį spaudos konferencijos metu kalbėjo J. Džiugelis.

Šiandien kreipiuosi į Vyriausybę, konkrečiai į Vidaus reikalų ministeriją (VRM), prašydamas grįžti prie „Au pair“ programos ratifikavimo pilna apimtimi.

Pasak parlamentaro, auklės supaprastinta tvarka į Lietuvą galėtų atvykti iš Ukrainos, Armėnijos ar Sakartvelo, tačiau jis pažymėjo, jog dėl konkrečių valstybių sprendimą turėtų pateikti VRM.

Viena iš bendruomenės „Motherhood Is Sexy“ įkūrėjų Lina Krasauskienė spaudos konferencijos metu teigė, jog bendruomenė kovo 23-24 dienomis atliktos apklausos duomenimis daugiau nei pusė respondentų žinojo apie programą, o per 40 proc. ją vertina palankiai. Iš viso apklausta daugiau nei 1000 asmenų.

Savo ruožtu, „Mamų unijos“ vadovė Eglė Mėlinauskienė pažymėjo, kad programa palengvintų onkologinėmis ligomis sergančius vaikus auginančių šeimų išgyvenimą, bei „praskiestų“ esamą rinką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šitas

Šitas portretas
seimo narys neturi ką veikti jeigu ieško ko nepametęs kitose šalyse.

Piktas kaimynas

Piktas kaimynas portretas
Pilna darbo birza aukles darbo ieskanciu...

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
AR DAR MAŽA PAS MUS IŠKRYPĖLIŲ , VISAS TAS BRUDAS ATEINA IŠ UŽSIENIO .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių