Quantcast

Kitą savaitę Seimas gali rinktis į neeilinę sesiją

Birželio pabaigoje užbaigęs pavasario sesiją, Seimas jau kitą savaitę, nuo liepos 11 d. gali rinktis į neeilinę sesiją, kuri būtų sušaukta dėl Švedijos ir Suomijos narystės NATO ratifikavimo.

Apie tokią galimybę antradienį Seimo valdybos posėdyje užsiminė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė- Nielsen. Tačiau galutinai patvirtinti šios datos ji dar negalėjo.

„Mes laukiame dokumentų, prieš valandą buvo pasirašyti rafitikavimo dokumentai, dabar jie turėtų būti išversti ir keliauti iš Vyriausybės į Seimą. Tačiau  kiek laiko tai užtruks sunku prognozuoti. Manytume, kad pakankamai greitai tai įvyks. Buvo planuota, kad sesija galėtų būti sušaukta kitą savaitę. Kol kas sukonkretinti to negaliu. Suprantama, kad  valdyba turėtų susirinkti ir datas fiksuoti“, – sakė parlamento vadovė.

Jos teigimu, sušaukti sesiją šią savaitę būtų sudėtinga. „Šią savaitę neplanuojame. Kaip buvome kalbėję praėjusią savaitę, tikėtina, kad sesija bus sušaukta nuo liepos 11 d. Iki to laiko bus suspėta  atlikti visas reikalingas procedūras Lietuvoje“, – pridūrė V. Čmilytė- Nielsen.

ELTA jau skelbė, antradienį oficialiai pradėtas Švedijos ir Suomijos, kaip naujausių NATO narių, ratifikavimo procesas, pareiškė karinio Aljanso vadovas Jensas Stoltenbergas.

„Tai gera diena Suomijai ir Švedijai ir gera diena NATO“, – per bendrą su Švedijos ir Suomijos užsienio reikalų ministrais spaudos konferenciją sakė J. Stoltenbergas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių