Quantcast

Kitą savaitę Seimas ketina rinktis į pirmąjį nuotolinį posėdį

Kitą savaitę, sausio 12 d., Seimas planuoja rinktis į plenarinį posėdį, kuris pirmą kartą turėtų vykti nuotoliniu būdu.

Tokiais planais antradienį su žurnalistais pasidalino Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Manau, kad kitą savaitę, jei Seimo valdyba priims tokį sprendimą, turėsime pirmąjį tikrąjį posėdį nuotoliniu būdu. Jo darbotvarkė nebus labai gausi, nes tai bus pirmasis posėdis, bet reikalingus teisės aktų priėmimus, manau, kad turėsime“, – sakė V.   Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos, toks yra planas, bet prendimą dėl nuotolinio posėdžio surengimo turės priimti Seimo valdyba.

Dar šią savaitę Seimo nariai ketina surengti nuotolinio posėdžio generalinę repeticiją.

„Ketvirtadienį po pietų turėsime generalinę repeticiją. Jei bus kažkokių nesklandumų, tai galėsime juos pašalinti. (...) Jau daug turėjome tų repeticijų, mokymų nuotolinių, Seimo nariai išsako vienokias ar kitokias pastabas. Sistema iš esmės yra jau  parengta, aišku, ją  tobulinti galima be galo“, – sakė parlamento vadovė.

Didelių problemų dėl nuotolinių posėdžių Seimo pirmininkė nemato, nes, jos vertinimu, sistema yra pakankamai paprasta. Kaip sudėtingesnį dalyką jį įvertino dalyvavimą diskusijose, replikavimą.

Ketvirtadienį po pietų turėsime generalinę repeticiją. Jei bus kažkokių nesklandumų, tai galėsime juos pašalinti.

Į klausimą, jei kas nors nutars nesijungti prie nuotolinio posėdžio ir ateis, pavzdžiui, į posėdžių salę, Seimo pirmininkė atsakė, kad Seimo nariai laisvi yra eiti kur jiems patinka.

„Jeigu bus valdybos sprendimas, kad Seimo posėdį organizuojame nuotoliniu būdu, tai tie, kurie norės sudalyvauti tame posėdyje turės jungtis per nuotolinį, per sistemą, kuri tam pritaikyta“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji sakė ketinanti pirmininkauti kartu su posėdžių sekretoriato darbuotojais ir informacinių technologijų specialistais iš Seimo salės, o Seimo nariams bus rekomenduota jungtis iš savo darbo kabinetų. Tokiu būdu tikimasi užtikrinti galimybę operatyviai jiems pasikonsultuoti, jei sistema strigtų ar iškiltų kokių nors nenumatytų problemų.

Seimo posėdis vyks nuotolinio darbo platformoje „Teams“, balsuoti Seimo nariai galės naudojant mobilųjį elektroninį parašą arba „Smart ID“.

Kaip primena ELTA, Seimo priimtos Statuto pataisos numato, kad Seimo valdybos sprendimu Seimo posėdžiai gali būti organizuojami nuotoliniu būdu, kai įvedama nepaprastoji padėtis, paskelbiama ekstremalioji situacija ar karantinas ir gali kilti grėsmė Seimo darbui, nes dėl objektyvių aplinkybių gali kilti pavojus Seimo narių sveikatai ir (ar) gyvybei ir Seimo nariai negali susirinkti į Seimo posėdį parlamento rūmuose.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių