Quantcast

Ko G. Nausėdos pranešime pasigedo A. Armonaitė?

Valdančiosios Laisvės partijos lyderė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako apgailestaujanti, kad prezidentas Gitanas Nausėda antradienį perskaitytame metiniame pranešime nekalbėjo apie žmogaus teises.

„Labai apgailestauju, kad tokiame išsamiame pranešime nerado vietos labai svarbus žmogaus teisių klausimas. Kalbu pačia plačiausia prasme, tiesą sakant“, – žurnalistams Seime sakė A. Armonaitė.

„Jeigu apie šeimą buvo kalbėta, tai kaip su nevaisingomis poromis, kur sunkiai skinasi kelią mūsų ir kolegų iniciatyvos dėl pagalbinio apvaisinimo? O kaip su smurtu artimoje aplinkoje? Seime atviras antisemitizmas jau liejasi laisvai, tiesiog metodiškai, pasikartojančiai, nieko apie tai pranešime“, – pridūrė ji.

Labai apgailestauju, kad tokiame išsamiame pranešime nerado vietos labai svarbus žmogaus teisių klausimas.

„Tai tikrai labai laukiame prezidento lyderystės ir šitose temose, nes būtent šitos temos vertybiškai mus laiko Vakarų valstybių šeimoje, Europos Sąjungoje, NATO Aljanse“, – kalbėjo politikė.

G. Nausėda metiniame pranešime kritikavo sveikatos, švietimo reformas, prastą kelių būklę, ragino numatyti paramos Ukrainai planą, mažinti socialinę atskirtį ir pajamų nelygybę, stiprinti šeimos politiką. Daug dėmesio kalboje prezidentas skyrė saugumo klausimams.

Šalies vadovas taip pat kritikavo valdančiuosius dešiniuosius dėl nepakankamo įsiklausymo į kritiką, taip pat sakė pasigendantis politikų pasiryžimo prisiimti atsakomybę per vadinamąjį čekiukų skandalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šita

Šita portretas
armonikaitė tikras šūdo gabalas !!!!!

Nuomonė

Nuomonė portretas
Jai gero gaidžio reikia. Kurs pamindytų kaip reikiant.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Ko "vištos" gali pasigesti?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių