Quantcast

Konkursai į aukštas valdininkų pareigas bus griežčiau kontroliuojami

  • Teksto dydis:

Ministerijų kancleriai ir įstaigų prie ministerijų vadovai į pareigas bus renkami per griežčiau kontroliuojamus konkursus.

Tokiems Vidaus reikalų ministerijos parengtiems pakeitimams trečiadienį pritarė Vyriausybė. Tikimasi, kad tai padės išvengti atvejų, kai konkursai vyksta tik fiktyviai, o asmenys skiriami ne pagal gebėjimus, bet pagal partinę priklausomybę.

„Labai svarbu, kad į aukščiausias pareigas kalbant apie įstaigų prie ministerijų vadovus ir ministerijų kanclerius atrinkinės komisija Valstybės tarnybos departamente, tai yra nepriklausomai, deleguojant ministro pirmininko atstovą, Valstybės tarnybos departamento atstovą, nevyriausybinių organizacijų atstovą, visa tai bus filmuojama ir daromas garso įrašas, ir iš tikrųjų, manau, tai bus objektyvu“, - pakeitimus žurnalistams aiškino ministras.

Siekiant, kad konkursai, ministro žodžiais tariant, vyktų „be korupcijos tvaiko“, taip pat įvesdama naujovė, jog į aukštas pareigas ministerijoje, kitoje įstaigoje, teismo ar prokuratūros administracijoje atsiradus tik vienam pretendentui,konkursai rengiami iš naujo.

„Tai yra žingsnis didžiulis į priekį, kad iš tikrųjų nebūtų renkama pagal partinį principą, o būtų renkama pagal profesionalumą. Tai yra valstybės tarnybos depolitizacija“, - sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių