Quantcast

Konservatoriai nusprendė: nepalaikys atnaujintos Vyriausybės

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) nepalaikys atnaujintos Vyriausybės, šią savaitę Seime balsuojant dėl įgaliojimų jai suteikimo iš naujo.

Partijos prezidiumas pirmadienį priėmė sprendimą, TS-LKD nariai „negali prisiimti atsakomybės už šios Vyriausybės darbą, todėl balsavime Seime siūlo frakcijai nepalaikyti įgaliojimų suteikimo šiai Vyriausybei iš naujo“.

Prezidiumas savo pozicijoje pasisakė, kad „toks atnaujintos sudėties Ministrų kabinetas užtikrina ne stabilumą bei proveržį, o primena stagnaciją ir iš esmės reiškia visų žadėtų reformų bei įsipareigojimų nevykdymą“.

„Deja, tenka pakartoti, kad turėsime dar blogesnės kokybės Vyriausybę negu net buvo iki šiol. Dar žemiau nuleista skaidrumo ir profesionalumo, srities išmanymo kartelė, o per užsitęsusį Vyriausybės performavimo procesą nei iš premjero, nei iš visų trijų naujai skiriamų ministrų neišgirdome absoliučiai jokių naujų idėjų, pamatuojamų tikslų ar aiškių prioritetinių darbų jų vadovaujamose srityse”,  – pranešime cituojamas konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Deja, tenka pakartoti, kad turėsime dar blogesnės kokybės Vyriausybę negu net buvo iki šiol.

Seimas šią savaitę renkasi į neeilinę sesiją balsuoti dėl naujų įgaliojimų Vyriausybei suteikimo.

Tuo atveju, jei pasikeičia daugiau kaip pusė ministrų, Vyriausybė iš naujo turi gauti Seimo įgaliojimus.

Prezidentas Gitanas Nausėda rugpjūčio pradžioje patvirtino Vyriausybę su trijų ministrų pasikeitimais.

Vietoje susisiekimo ministro Roko Masiulio paskirtas Lenkų rinkimų akcijos atstovas parlamentaras Jaroslavas Narkevičius, vidaus reikalų ministre vietoje Eimučio Misiūno tapo taip pat Lietuvos lenkų atstovė Seimo narė Rita Tamašunienė, o Žemės ūkio ministerijoje Giedrių Surplį pakeis „socialdarbietis“ Seimo narys Andrius Palionis.

Ministrų kabinetas atnaujintas dėl valdančiosios koalicijos liepos pradžioje sutarus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, Lietuvos socialdemokratų darbo partijai, „Tvarkai ir teisingumui“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai.

Seime iki šiol nėra aišku, kaip vyks balsavimas dėl įgaliojimų suteikimo iš naujo pasikeitus daugiau kaip pusei Ministrų kabineto: ar tam pakanka protokolinio nutarimo dėl įgaliojimų suteikimo iš naujo, ar reikia iš naujo tvirtinti Vyriausybės programą.

Seimo statuto 198 straipsnis dėl įgaliojimų Vyriausybei suteikimo iš naujo numato, kad tuo atveju, jei pasikeičia daugiau kaip pusė ministrų, Vyriausybė iš naujo turi gauti Seimo įgaliojimus. Priešingu atveju Vyriausybė turi atsistatydinti.

Įgaliojimams iš naujo gauti premjeras turi pristatyti naujai paskirtus ministrus ir pateikti Vyriausybės programos pakeitimus, jeigu jų buvo padaryta.

Kai kurie politikai ir teisininkai laikosi nuomonės, jog kad tokiu atveju, kai pasikeičia daugiau kaip pusė ministrų ir Vyriausybė turi iš naujo gauti Seimo įgaliojimus, reikia iš naujo tvirtinti Vyriausybės programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saunuoliai Konservatoriai

Saunuoliai Konservatoriai portretas
Jie protingiausi,issilavine,inteligentai, visada teisus,o puola tik vatnikai,kuriems rubliais sumoka.Valstieciai jau seniai nusigrybavo ! 3 metus tik riejasi ir sostus dalinasi. Per 30 metu,pats blogiausias Seimas ir Vyriausybe priesakyje Karbovskis su Beskverniu.Karbovskis visualization isprotejo del jam " aukstu pareigu" Kulturos seniunelis,gal komsomolskiu seniunelis.O Konservatoriai - tegyvuoja visada !

Bukam AS

Bukam AS  portretas
Kas tie sąžiningi ? Tu ? )) Ką palaikai ? Tuos , kurie partinę programėlę restorane pristatinėjo, bet rinkimus pralaimėjo ? )))) Pristatinėjo tiems , kurie dabar po teismus vaikšto ? ))) žinoma jie klanui nepriklauso ? Oi varge , koks bukumas ))))

Cha

Cha portretas
Broileris gali palaikyti, tik senio ozio barzda,
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių