Quantcast

Kreipiasi į S. Gentvilą: slėptuvių aprašų laukiame jau metus

  • Teksto dydis:

Netylant diskusijoms apie Lietuvos saugumo situaciją, socialdemokratai žeria priekaištus Vyriausybei – kreipėsi į aplinkos ministrą Simoną Gentvilą, reikalaudami pristatyti slėptuvių ir priedangų įrengimo aprašus.

Socialdemokratų teigimu, Aplinkos ministerija delsia parengti taisykles, nustatančias slėptuvių ir priedangų įrengimo standartus, todėl nauji pastatai ir toliau įrengiami be slėptuvių.  

Pasak Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Seimo frakcijos seniūnės Rasos Budbergytės, slėptuvių skaičius Lietuvoje neauga būtent dėl ministro abejingumo.

„Praėjusią savaitę G. Landsbergis pažėrė bauginančių įspėjimų apie saugumo situaciją šalyje. Tačiau, pasirodo, paties ministro kolegos Vyriausybėje neskuba pajudinti nė piršto, kad žmonės jaustųsi saugesni. Antai, jau daugiau nei metus įmonės beldžiasi S. Gentvilui į duris, prašydamos įteisinti slėptuvių įrengimo taisykles. Tačiau Aplinkos ministerija vis dar lūkuriuoja“, – sako R. Budbergytė.

Vyriausybės deklaruojamą pažadą didinti slėptuvių skaičių R. Budbergytė vadina „gražia pasaka“.

„Šiuo metu Lietuvoje yra tik apie 2,5 tūkst. priedangų, kuriose tilptų vos 30 proc. gyventojų. O štai vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė dabar žada, kad ateityje Lietuvos slėptuvėse tilps net 60 proc. gyventojų. Kaip mes tikimės pasiekti tokį staigų proveržį, jeigu Aplinkos ministerija sėdi rankas sudėjusi?“ – komentuoja R. Budbergytė.

Frakcijos seniūnės pavaduotojas Kęstutis Vilkauskas mano, kad Lietuva turėtų teisiškai įsipareigoti apsaugoti didžiąją dalį gyventojų slėptuvėse.

„Slėptuvės turi būti prieinamos visiems žmonėms. Kokiame nors teisės akte turėtų figūruoti rodiklis, kad apsauga turi būti užtikrinta bent 80 proc. gyventojų – kaip Švedijoje ar Suomijoje. Galimybė slėptis turi būti užtikrinti didžiajai daliai žmonių“, – sako K. Vilkauskas.

ELTA primena, kad Vidaus reikalų ministerija siekia, kad miestuose esančiose priedangose, esant pavojui, galėtų pasislėpti ne mažiau kaip 60 proc. gyventojų, o rajonuose – ne mažiau kaip 40 proc. gyventojų.

Šiuo metu, anot vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės, įrengta pakankamai priedangų apsisaugoti apie 30 proc. šalies gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Kada juos visus susodins i cype?

nesikabinkite

nesikabinkite portretas
prie,,dirbančio,,-jis dabar parkus,miškus,miestų žaliuosius plotus naiki. Parodija ,,aplikos,,apsaugos.....

pagal konservo BROILERIO pranešimą- karas ant nosies,o

pagal konservo BROILERIO pranešimą- karas ant nosies,o portretas
liberalas SIMONAS juokus krečia su slėptuvių įrengimu ir DU valdančiosios konservų CHUNTOS " ministrai"--kariaudami t a r p u s a v y j e--nusipelnė rimto į v e r t i n i m o .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių