Quantcast

Kvies V. Čmilytę-Nielsen atsakyti į klausimus: galvoja inicijuoti nepasitikėjimo procedūrą

  • Teksto dydis:

Prakalbusios apie nepasitikėjimą nuteistos partijos lydere ir Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, opozicinės frakcijos nutarė išsikviesti politikę į plenarinių posėdžių salės tribūną atsakyti į jiems rūpimus klausimus.

Apie tai Eltai patvirtino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė. Pasak jos, esminis klausimas, kurį ketinama užduoti V. Čmilytei-Nielsen – ar ši neketina sustabdyti savo narystės Liberalų sąjūdyje.

„Einame truputį kitu keliu – pagal Statutą išsikviesime Seimo pirmininkę atsakyti į klausimus posėdžių salėje“, – antradienį Eltai teigė A. Norkienė.

„Klausimas – ar ji neketina suspenduoti savo narystės Liberalų sąjūdyje“, – aiškino ji.

Pasak „valstietės“, jeigu V. Čmilytė-Nielsen nuspręs likti liberalų gretose, tuomet opozicija imsis nepasitikėjimo procedūros.

„Jeigu ne – nematysime kitos galimybės kaip tik pradėti nepasitikėjimo (procedūrą – ELTA)“, – paaiškino A. Norkienė.

ELTA primena, kad Apeliaciniam teismui vadinamojoje „MG Grupės“ byloje pripažinus Liberalų sąjūdį bei Darbo partiją kaltomis, opozicijoje prakalbta apie nepasitikėjimą teistomis politinėmis jėgomis.

Seimo mažumos atstovai paragino stabdyti parlamento darbą. Pasak „valstiečių“, parlamento darbas negali vykti kol nuteistos partijos neatliks teismo jiems skirtos bausmės ir nesumokės baudų.

Taip pat kelti klausimai, ar Seimas gali pasitikėti nuteistos partijos lydere V. Čmilyte-Nielsen kaip parlamento pirmininke, o Darbo partijos pirmininku Andriumi Mazuroniu kaip vicepirmininku.

Valdantieji tikina pasitikintys V. Čmilyte-Nielsen ir nurodo, kad darbas su kaltinamojo nuosprendžio sulaukusiais liberalais yra įmanomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Dar tai pedofilo ginėjai suteiktas žodis geriau patilėtu

Burzuazinis nacionalistas

Burzuazinis nacionalistas portretas
Ar dar ilgai darys gėdą Lietuvai?

seimo rinkimų b i u l e t e n y j e būtina ĮRAŠYTI, jog

seimo rinkimų b i u l e t e n y j e būtina ĮRAŠYTI, jog portretas
LIBERALŲ ir DARBO partijos yra -- n u t e i s t o s už KYŠININKAVIMĄ
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių