Quantcast

L. Balsys jungiasi prie Socialdemokratų frakcijos Seime

Lietuvos žaliųjų partijos atstovas, iki šiol Mišrioje Seimo narių grupėje buvęs Linas Balsys jungiasi prie Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos Seime.

Tai BNS patvirtino pats politikas.

Prisijungus L. Balsiui opozicinę socialdemokratų frakciją parlamente sudarys 8 nariai.

„Motyvas – kiekvienas narys turi teisę būti kokioje nors frakcijoje arba nebūti jokioje, būti mišrioje grupėje. Tokie pasirinkimai yra. Kadangi esu ilgametis mišrios grupės veteranas, jau, turbūt, šešti metai, nusprendžiau, kad galbūt reikia vis tik pradėti dirbti jungiantis prie kolegų, kurie yra santūrūs, kultūringi, konstruktyvūs, draugiški, nori bendradarbiauti su visais“, – BNS sakė L. Balsys.

Prisijungęs prie frakcijos jis tikisi geriau įgyvendinti savo politines idėjas, nei mišrioje grupėje. Socialdemokratus parlamentaras tvirtina pasirinkęs dėl artimos ideologijos. Jis pabrėžė, jog jungiasi tik prie socialdemokratų frakcijos, bet lieka Lietuvos žaliųjų partijoje.

„Pagal mano, Žaliųjų partijos politinę programą, pagal nuostatas, pažiūrėjau į socialdemokratus, daug kur mūsų lūkesčiai ir programos atitinka, atitinka balsavimai, pavyzdžiui, dėl aplinkos apsaugos, gyvūnų teisių, socialinio teisingumo ir taip toliau“, – kalbėjo L. Balsys.

LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas taip pat sako, kad pagrindinis L. Balsio prisijungimo argumentas – su socialdemokratais sutampančios jo pažiūros.

„Kvietėme ir kviečiame ir kitus, tuos, kurių nuostatos sutampa su mūsiškėmis – tai yra vienintelis argumentas. Linas Balsys nuosekliai laikėsi ir laikosi socialinėse-ekonominėse nuostatose kairės, o aplinkosauginės, žaliosios nuostatos, žalioji gija jo politikoje yra labai ryški. Ne, jos neprieštarauja LSDP nuostatoms, o persidengia“ – sakė G. Paluckas.

LSDP vadovas neabejoja, kad frakcijos reputacijai nepakenks L. Balsio istorija, kuomet pernai lapkritį jis į žurnalistų pasiūlytą alkotesterį Seime įpūtė 1,82 promilės, netrukus automobiliu išvyko iš Seimo – tuomet teisėsauga buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl vairavimo esant neblaiviam, bet jį nutraukė pritrūkusi įrodymų. Kolegos parlamentarai kaltino politiką ir anksčiau lankantis Seime išgėrus.

Po šios istorijos L. Balsys daugiau nei mėnesį nesirodė Seime, grįžęs tvirtino, kad gydėsi sveikatos problemas, tačiau ką konkrečiai, nedetalizavo.

G. Paluckas pažymėjo, kad „priklausomybė nuo alkoholio yra liga“, o socialdemokratai ištiesia pagalbos ranką visiems, kuriems jos reikia.

„Vietoje to, kad jis būtų smerkiamas, ujamas, niekinamas, jam turėtų kolegos ir aplinka ištiesti pagalbos ranką, išlipti iš priklausomybės. Mūsų požiūris yra kardinaliai priešingas smerkiantiesiems – mes norime jam padėti“, – tikino G. Paluckas.

Socialdemokratų lyderis tvirtino, kad šiuo metu vyksta derybos ir su kai kuriais Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcijos atstovais, kurie „neapsikentė verslininko, perėjusio į politiką valdymo“.

Pernai skilus socialdemokratams ir daliai jos narių įkūrus Lietuvos socialdemokratų darbo frakciją, likusią dirbti su valdančiaisiais „valstiečiais“, socialdemokratams kilo rūpesčių norint išlaikyti frakciją.  Frakcijai įregistruoti Seime būtini 7 nariai. Lietuvos socialdemokratų frakcija registruota spalį, kai prie jos prisijungė anksčiau su „valstiečiais“ ir liberalais buvusi Dovilė Šakalienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

untokas--

untokas-- portretas
šį GIRTUOKLĮ išpjovė MALDEIKIENĖ ir gerai padarė, nes šis TIPAS yra visiškas savanaudis,------ ir šis atvejas rodo ,kaip jie iš ANKSTO rūpinasi savo ATEITIMI

Ona

Ona portretas
Ar svarstysite istatymus isigiline i ju esme, be korupcijos ?

Bbd

Bbd portretas
Dar viena prostitutė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių