Quantcast

L. Linkevičius ir R. Karoblis dalyvaus ES užsienio reikalų taryboje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrai  Linas Linkevičius ir  Raimundas Karoblis pirmadienį dalyvaus Liuksemburge vyksiančioje Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų taryboje.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, darbotvarkėje numatomi ES globalios užsienio ir saugumo strategijos įgyvendinimo, Bendros užsienio ir saugumo politikos efektyvumo, Sudano ir Jordanijos klausimai.

ES globalios užsienio ir saugumo strategijai bus skiriamas didžiausias dėmesys, prie diskusijos prisijungs ir valstybių narių gynybos ministrai. Ministrai aptars strategijos įgyvendinimo rezultatus praėjus trejiems metams po dokumento paskelbimo.

Užsienio reikalų taryboje bus kalbama, kokie nauji iššūkiai atsirado po 2016 metų, ministrai tarsis dėl strategijos įgyvendinimo prioritetų ateinančiam laikotarpiui.

Tikėtina, kad diskusijose dėl Bendros užsienio ir saugumo politikos efektyvumo daugiausia dėmesio sulauks Europos Komisijos siūlymas kvalifikuotos daugumos balsavimą taikyti ir šioje srityje.

Krašto apsaugos ministerija praneša, kad ES gynybos ministrai susitikime kalbėsis apie ES gynybos srities iniciatyvų įgyvendinimą, pasiektą progresą ir tolimesnius sprendimus, būtinus sustiprinti ES valstybių gebėjimą tinkamai reaguoti į kylančias grėsmes.

Darbotvarkėje taip pat numatoma aptarti ES ir NATO bendradarbiavimo ir sprendimų koordinavimo klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linkevičiau.

Linkevičiau. portretas
Dink Linkevičiau.

Aaaaa...nors ir aborto auku

Aaaaa...nors  ir  aborto  auku portretas
suvaziavime vasingtone...........

Italas

Italas portretas
Man vakar pasakė, kad aš gyvenu fantazijomis. Aš vos nuo vienaragio nenukritau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių