Quantcast

L. Linkevičius išreiškė solidarumą su Jungtine Karalyste

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Londone Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriumi Borisu Johnsonu aptarė Lietuvos ir Jungtinės Karalystės dvišalių ryšių bei aktualiausius saugumo ir gynybos sričių bendradarbiavimo klausimus.

Susitikimo metu L. Linkevičius ir B. Jonsonas pažymėjo glaudžius dvišalius Lietuvos ir Jungtinės Karalystės santykius ir pabrėžė siekį šiuos ryšius stiprinti. L. Linkevičius padėkojo kolegai už Jungtinės Karalystės reikšmingą praktinį indėlį į Baltijos regiono saugumą. Jungtinė Karalystė vadovauja NATO priešakinių pajėgų batalionui Estijoje, o jos naikintuvai jau keturis kartus vykdė NATO oro policijos misijas Baltijos valstybėse, iš jų du kartus Lietuvoje.

Ministrai sutarė dėl glaudaus abiejų šalių bendradarbiavimo saugumo ir gynybos klausimais, dėl sankcijų politikos Rusijos atžvilgiu koordinavimo bei paramos Ukrainai. Lietuvos diplomatijos vadovas B. Džonsonui pristatė Europos planą Ukrainai, aptarė pasirengimą birželį vyksiančiai Kopenhagos konferencijai. Ministrai taip pat aptarė santykių su kitomis Europos Sąjungos Rytų partnerystės šalimis plėtojimą, bendradarbiavimą atremiant hibridines grėsmes, didinat kibernetinį saugumą ir atsparumą informacinėms atakoms. L. Linkevičius pabrėžė Jungtinės Karalystės, kaip Šiaurės Atlanto aljanso narės, svarbą. Pasak ministro, NATO stiprybė yra ypač aktuali Rusijos grėsmės akivaizdoje.

„Rusijos elgesys yra tam tikras išbandymas NATO aljanso vienybei, pasirengimui atremti šiuolaikines grėsmes. Papildomų NATO pajėgų dislokavimas Baltijos šalyse ir Lenkijoje yra reikšmingiausias Aljanso kolektyvinės gynybos sustiprinimo žingsnis po Šaltojo karo pabaigos. Būtina visapusiškai įgyvendinti visas 2016 m. Varšuvoje NATO valstybių viršūnių susitikime sutartas priemones dėl Aljanso gynybos ir atgrasymo laikysenos sustiprinimo“, - sakė užsienio reikalų ministras.

Susitikimo metu L. Linkevičius taip pat pasmerkė akiplėšišką nusikalstamą aktą Solsberio mieste, kuriuo buvo siekiama nunuodyti Sergejų Skripalį ir jo dukterį. Lietuvos užsienio reikalų ministras išreiškė solidarumą su Jungtine Karalyste ir pabrėžė, kad karinės cheminės medžiagos naudojimas NATO sąjungininkės teritorijoje sukėlė didelį Lietuvos ir visos tarptautinės bendruomenės susirūpinimą. „Nusikaltimas turi būti kruopščiai ištirtas, privalome nustatyti kaltuosius, jie turi sulaukti pelnytos bausmės“, - pabrėžė ministras.

L. Linkevičius vizito metu taip pat susitinka su Jungtinės Karalystės Parlamento žvalgybos komiteto pirmininku Dominicu Grieve'u, parlamentinės grupės ryšiams su Lietuva pirmininku Johnu Whittingdale'u ir kitais grupės nariais, taip pat su ministrės pirmininkės patarėju užsienio politikos klausimais Marku Sedwillu.

Vizito metu ministras taip pat susitinka su Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomene ir dalyvauja Kovo 11-osios minėjime Lietuvos ambasadoje Londone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prielaida

prielaida portretas
, kad atvyko į Londoną pareklamuot lietuviškus konservus ........... gerai, gal mėsos exportą padidinsim

Kaunietis

Kaunietis portretas
Jau geriau jis niekur nevaziuotu parti galima ir namie

suo nespejo byrk.....os ykist ,o

suo  nespejo  byrk.....os  ykist  ,o  portretas
linkeviciaus lieziuvis jau ten pabuvojo.............
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių