Quantcast

L. Linkevičius: Lietuva sieks paspartinti naujų sankcijų Baltarusijai įvedimą

Kadenciją baigiantis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Briuselyje vykstančioje Užsienio reikalų taryboje ragins Europos Sąjungos kolegas paspartinti naujų sankcijų įvedimą Baltarusijos režimui.

„Mūsų iniciatyva bus paminėta ir Baltarusija, kas ten vyksta. Dabar yra procesas dėl trečiojo sankcijų paketo – norime jį paspartinti. Jame bus papildomos pavardės, bus ir įmonės kai kurios, kur anksčiau nebuvo“, – BNS sakė L. Linkevičius.

Jo teigimu, naujas sankcijų paketas šiuo metu peržiūrimas, tačiau procesas ilgai užtrukti neturėtų.

Mūsų iniciatyva bus paminėta ir Baltarusija, kas ten vyksta. Dabar yra procesas dėl trečiojo sankcijų paketo – norime jį paspartinti.

„Šalys dirba ir mes tarp iniciatorių esame. Tikėtina, kad procesas turėtų greitu metu baigtis“, – teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Susitikimo darbotvarkėje – ir transatlantinių santykių klausimas, ministrai dalysis įžvalgomis apie bendradarbiavimo prioritetus tarp ES ir JAV.

„Kalbėsime apie transatlantinius santykius, kas yra aktualu dabar, ypač artėjant naujai administracijai JAV“, – kalbėjo L. Linkevičius.

ES užsienio reikalų ministrai susitikime aptars ir porinkiminę situaciją Sakartvele, rinkimus Venesueloje, taip pat klausimus, susijusius su žmogaus teisėmis, strategine autonomija, Turkija bei Honkongu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Keliauk jau namo,gana jau prisivapsėjai.

ALGIS

ALGIS portretas
Brangusis , liaudis sako ''šuns balsas į dangų neina'' , tavo laikai jau praėjo , gali burnos daugiau nebeaušinti , per tamstos burnojimus pilnas Kaliningradas naujausios karinės technikos prifarširuotas

pilietis

pilietis portretas
Žanro krizė, .. Kaip kokia agonija.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių