Quantcast

L. Linkevičius su Airijos prezidentu aptarė bendradarbiavimo stiprinimą

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį Dubline su Airijos prezidentu Michaelu D. Higginsu (Maiklu Higinsu) aptarė Lietuvos ir Airijos bendradarbiavimo stiprinimo ir Europos Sąjungos (ES) ateities klausimus.

„Mūsų šalis ir tautas sieja istorinės paralelės, kultūriniai ir žmogiškieji ryšiai. Mūsų tautos ilgai kovojo už laisvę ir nepriklausomybę ir ją apgynė. Lietuva yra ypač dėkinga Airijai už paramą sunkiausiais laikais – už sovietinės aneksijos nepripažinimo politiką sovietinės okupacijos metais“, – pranešime spaudai cituojamas L. Linkevičius.

L. Linkevičius pabrėžė, kad abiem pusėms yra naudingi aktyvesni dvišaliai santykiai ir glaudesnis bendradarbiavimas sprendžiant ES iššūkius ir saugumo klausimus.

Antradienį ministras L. Linkevičius su Airijos vicepremjeru, užsienio reikalų ir prekybos ministru Simonu Coveney (Saimonu Koveniu) aptarė dvišalio bendradarbiavimo intensyvinimo aspektus, aktualius saugumo, ES ir Rytų kaimynystės klausimus.

„Siekdami stiprinti mūsų šalių partnerystės ir draugystės saitus, norime kurti ir naują dvišalių santykių kokybę, suaktyvinti bendradarbiavimą su Airija informacinių technologijų, gyvybės mokslų, turizmo, švietimo ir mokslo srityse, studentų mainus, universitetų, miestų bendradarbiavimą“, – tvirtino L. Linkevičius.

Baigdamas vizitą Airijoje, L. Linkevičius Airijos Nacionaliniame archyve susipažino su dokumentais, liudijančiais apie Airijos vyriausybės Lietuvos okupacijos nepripažinimo politiką ir su Airijos nepriklausomybės paskelbimo dokumento kopija. Ministrui įteiktos šių dokumentų kopijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių