Quantcast

L. Linkevičius: suvereni ir stipri Ukraina yra Lietuvos nacionalinis interesas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius dalyvavo Kijevo saugumo forumo vaizdo konferencijoje, skirtoje aptarti, kaip Ukrainos strateginiai partneriai gali paremti Ukrainą ir prisidėti įveikiant krizes šioje Europos dalyje.

„Suvereni ir stipri Ukraina yra Lietuvos nacionalinis interesas. Tai kartu ir visos Europos Sąjungos interesas. Tai proga aiškiai pasakyti, kad Krymo aneksija nebus pripažinta ir kad ji turi turėti aiškias pasekmes Rusijai – diplomatines, ekonomines, politines – ir kad sankcijos bus tęsiamos“, – teigė ministras pažymėdamas, kad diskusija vyksta dieną, kai su Ukraina minime Krymo totorių deportacijos metines.
 
Pasak pranešimo, ministras taip pat pažymėjo reformų Ukrainoje tęstinumo svarbą ir pabrėžė, kad tai – tai geriausias atsakas į krizes. „Paskutiniai šių dienų teigiami žingsniai – Žemės rinkos bei bankų veiklos įstatymų priėmimas – yra geriausias atsakas skeptikams, kad reformų procesas Ukrainoje ir toliau vyksta“, – teigė L. Linkevičius.
 
Konferencijoje taip pat dalyvavo buvęs Ukrainos ministras pirmininkas Arseniyus
Yatsenyukas, buvęs Švedijos ministras pirmininkas Carlas Bildtas, buvęs JAV prezidento specialusis atstovas Ukrainai ambasadorius Kurtas Volkeris, Lenkijos Senato narys Marcinas Bosackis, kiti dalyviai iš Ukrainos.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darbo Veteranas

Darbo Veteranas portretas
Pyksta ---už rublius---- dabartiniai e-komunistai pogrindininkai . XXI amžiaus e-stribukai .Kaip sakoma , gadina orą , bet nedaro klimato . Viduramžiais Ukraina buvo mūsų . Dabar yra sąjungininkė mūsų . Tikėkimės , amžinai .

ko tu , šūduvi

ko tu , šūduvi portretas
spyruojiesi :) ir nevarai į rusyną pas savo draugus?

nesitaškyk..., komuniaga...

nesitaškyk..., komuniaga... portretas
...jūsų religija tai mokslinis komunizmas ir ateizmas, sugriautos bažnyčios, cerkvės, nužudyti kunigai ir popai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių