Quantcast

Lenkijos prezidentas: lenkai ir lietuviai vis labiau įtvirtina bendrumo jausmą

Bendros istorijos siejami lenkai ir lietuviai pastaruoju metu vis labiau įtvirtinta bendrumo jausmą, sako Vilniuje viešintis Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda).

„Labai džiaugiuosi, kad lenkai ir lietuviai turi istorinio bendrumo pojūtį ir ypač paskutiniu metus šis pojūtis tampa vis labiau įtvirtintas. Galiu drąsiai pasakyti, kad tai didelio pasitenkinimo priežastis“, – antradienį savo kalboje Seime sakė A. Duda.

Jis pabrėžė, kad prieš kelis amžius bendrą valstybę sukūrę lenkai ir lietuviai dėl „didžiulės bendros istorijos turi ir siejančią puikią ateitį“.

Labai džiaugiuosi, kad lenkai ir lietuviai turi istorinio bendrumo pojūtį ir ypač paskutiniu metus šis pojūtis tampa vis labiau įtvirtintas.

„Liublino unija nėra muziejinis eksponatas, tai yra veidrodis, į kurį galima pažiūrėti šių laikų Europos integracijos atstovai. Tai yra puikus pavyzdys, kai sėkmingai kuriama laisvų ir lygių tautų bendra politinė bendrija, tautų, kurios susidraugavo, norėjo kartu gyventi draugiškai, kartu kurti savo ateitį“, – kalbėjo Lenkijos vadovas.

1569 metų liepos 1 dieną pasirašyta sutartimi Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė (LDK) ir Lenkija susijungė į Abiejų Tautų Respubliką, apėmusią ir dabartines Baltarusijos bei Ukrainos teritorijas, bet žlugusią XVIII amžiaus pabaigoje.

Tai padėjo Lietuvai ir Lenkijai kurį laiką apsisaugoti nuo Rusijos, bet iš dalies apribojo LDK suverenitetą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
reikėjo tam Andrzėjui parodyti kaip mūsų vienas balvonas, besijaučiantis chumoristu, per TV siūlo šaudyti lenkus

S

S portretas
Nekalbek muzike uz visus,jaigu tu beprotis tai nereiskia kad ir visi toki.

Anonimas

Anonimas portretas
Koks bendrumas? Mes jauciame neapykanta lenkams.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių