Quantcast

Lietuva humanitarinei pagalbai Jemenui skyrė 100 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Pirmadienį tarptautinėje Švedijos ir Šveicarijos vyriausybių bei Jungtinių Tautų (JT) surengtoje aukšto lygio donorų Jemenui vaizdo konferencijoje Lietuva paskelbė apie sprendimą šiai šaliai skirti 100 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Parama bus pervesta į JT humanitarinės pagalbos Jemenui fondą.

„Jemene humanitarinė padėtis yra katastrofiška. Dėl to šiandien niekam nekyla abejonių dėl būtinybės nedelsiant skirti humanitarinę pagalbą. Svarbu užtikrinti humanitarinės paramos netrikdomą pristatymą Jemeno žmonėms,“ – sakoma konferencijoje dalyvavusio viceministro Manto Adomėno pareiškime.

JT Humanitarių reikalų koordinavimo biuro duomenimis, šiuo metu 20,7 mln. (daugiau kaip 66 proc.) Jemeno gyventojų išgyvenimas priklauso nuo tarptautinės humanitarinės pagalbos: daugiau kaip 16 mln. gresia badas, virš 15 mln. neturi prieigos prie vandens. Jemene yra daugiau nei 4 mln. šalies viduje perkeltų asmenų.

Šeštus metus besitęsiantis Jemeno pilietinis karas pareikalavo šimtų tūkstančių žmonių gyvybių ir sukėlė didžiausią humanitarinę krizę pasaulyje.

Lietuva nuo 2014 metų Jemenui iš viso skyrė 285 tūkst. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virš visokios kritikos

Virš visokios kritikos  portretas
Ši valdanti dauguma . Latviai pasiskolino pigiau , kada Šimonytė skolinosi po 9,5 % ? Latviai vaikams skyrė po 500 eurų , pensininkams ir neįgaliems po 200 ir tęs mokėjimus kaip norėjo ir " valsttiečiai " Lietuvoje . Latviai nesinervina dėl Astravo ? Vienžo aš jau pradedu galvoti kam dirba ir kam tarnauja ši valdanti liberalkonservatorių valdžia ?

Jurate

Jurate portretas
Saviems zmonems skirkit pinigu,nes sedi karantine ir be darbu.

.

. portretas
Šimonytės dobrovolska, armonaitė čmilytė -ŠITAS KETURIŲ ARKLIŲ KLUBAS- LT vyriausybė-banda atima pinigus iš lietuvos bedarbių (gal greičiau išdvės) ir šimtus mijonų tratina kur kas turtingiesiems arabams
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių