Quantcast

Lietuvos ir Lenkijos prezidentai: Jonas Paulius II buvo regiono laisvės bendrakūrėjas

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ir Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) paskelbė laiškus šventojo Jono Pauliaus II 100-ųjų gimimo metinių proga. 1920 metų gegužės 18-ąją Lenkijoje, Vadovicėse, gimė Karolis Voityla, vėliau tapęs šventuoju popiežiumi Jonu Pauliumi II.

„Mes, lietuviai ir lenkai, skiriame šventojo Jono Pauliaus II asmenybei didžiulę reikšmę. Jis mums yra simbolis, istorijos liudytojas, tačiau jame pažįstame ir mūsų regiono laisvės bendrakūrėją. Jo pirmoji apaštališkoji kelionė į Lenkiją ir jos metu ištarti skambūs žodžiai „Tenusileidžia Tavo dvasia ir atnaujina šios žemės veidą“ turėjo įtakos ne tik Lenkijai, bet ir Lietuvos laisvės siekiams“, – skelbiama G. Nausėdos pasirašytame laiške.

Pasak G. Nausėdos, ši Jono Pauliaus II kelionė pradėjo procesą, pasibaigusį komunizmo žlugimu ir Lietuvos nepriklausomybės atgavimu, pranešė prezidento komunikacijos grupė

Popiežius Jonas Paulius II buvo viena svarbiausių XX amžiaus asmenybių: filosofas, poetas, fundamentalių moralinių vertybių ir krikščioniškosios Europos tapatybės gynėjas. Būdamas Katalikų Bažnyčios vadovu, drąsiai ir kūrybingai siekė įgyvendinti II Vatikano susirinkimo reformas.

2020 metai Lietuvoje ir Lenkijoje paskelbti Jono Pauliaus II metais. Abiejų valstybių vyriausybės yra parengusios daug šių metinių minėjimo renginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Lenkai neatsiprašė už Lietuvos okupaciją ir lenkinimą. Ačiū rusams kad gražino Vilnių Lietuvai. Lietuva neturi jokios savigarbos.

Petras Mureika: ekspol.pareig......

Petras Mureika: ekspol.pareig......  portretas
...ilgai buvau ir dabar esu be jokio prezidento, šis man taip pat - NULIS,... jį parenka mums, rinkėjams - svetimkūniai, o rinkėjai, kaip avelės balsuoja formaliai... nafik tokia suknista demokratija..>?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių