Quantcast

LRT/Baltijos tyrimai: populiariausi išlieka socialdemokratai, Demokratų sąjunga

  • Teksto dydis:

Jei rinkimai į Seimą vyktų šį sekmadienį, daugiausiai rinkėjų rinktųsi socialdemokratus, antra būtų Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, rodo LRT naujienų portalo šeštadienį paskelbta „Baltijos tyrimų“ apklausa.

Birželio pabaigoje atlikta gyventojų nuomonės apklausa rodo, kad jei Seimo rinkimai vyktų šį sekmadienį, daugiausia rinkėjų palaikymo – 18 proc. balsų (17,8 proc. gegužę) – gautų Vilijos Blinkevičiūtės vadovaujama opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija.

Sauliaus Skvernelio vadovaujamą opozicinę Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ sekmadienį rinktųsi 15 proc. apklaustųjų (14,7 proc. gegužę), valdančiąją Gabrieliaus Landsbergio vadovaujamą valdančiąją Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD) rinktųsi 9 proc. respondentų (8,3 proc. gegužę).

Opozicinę Ramūno Karbauskio vadovaujamą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą taip pat palaikytų 9 proc. rinkėjų (10 proc. gegužę), Viktorijos Čmilytės-Nielsen vadovaujamas valdantysis Liberalų sąjūdis sulauktų 7 proc. paramos (7,3 proc. gegužę), o už opozicinę Darbo partiją balsuotų 6 proc. rinkėjų (4,8 proc. gegužę).

Kitos partijos, apklausos duomenimis, nesurinktų reikiamų 5 proc. ir nepatektų į Seimą.

Vertinant atskirus visuomenės veikėjus, palankiausiai visuomenė vertino buvusį šalies vadovą Valdą Adamkų (82 proc.), prezidentą Gitaną Nausėdą (71 proc.), krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską (63 proc.), kadenciją baigusią prezidentę Dalią Grybauskaitę (63 proc.) ir V. Blinkevičiūtę (59 proc.),

Nepalankiausiai įvertinti G. Landsbergis, kurį nepalankiai vertino 81 proc. respondentų, pirmasis Lietuvos vadovas atkūrus nepriklausomybę Vytautas Landsbergis (77 proc.), Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė (76 proc.), premjerė Ingrida Šimonytė (71 proc.) ir parlamentaras Petras Gražulis (69 proc.).

Tyrimą „Lietuvos Barometras“ LRT užsakymu Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos Tyrimai“ atliko birželio 14–29 dienomis.

Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausti 1020 Lietuvos 18 metų ir vyresni gyventojai, apklausa vyko 110 atrankos taškų. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prie socdemų nieko nebuvo, nei karo,nei duonos-

prie socdemų nieko nebuvo, nei karo,nei duonos- portretas
buvo vien tik VAGYS

socdemai neverti būti i š r i n k t i , nes

socdemai neverti būti i š r i n k t i , nes portretas
tris metus TAIKSTOSI su valdančiųjų konservat KGB-tų nusikaltimais , ar net jiems pritaria-- tad kam keisti vienus n e v y k ė l i u s -į tokius pat KITUS, lai ir toliau BLINKEVIČIUTĖ k u k e t u o j a toliau -- absoliučiai nesimato socdemų ryžtingų veiksmų , jog gyvenimas Lietuvoje gerėtų, bei būtų pareikalauta iš konservat KGB-tų atsakomybės už blobą veiklą.

kauniete

kauniete portretas
Tai kodel Blikevičiute šale ne Kirkila ir Šakal;iene o tuos du jaunus durnelius pasodinai Ju karjierai galas tik pasėdėjus šalia vagylkos apiplėšusios pensininkus Išpera šitiek metu sėdi o tik dar kaip buvo litai tai viena vieninteli karta pabalsavai su savo komunistėliu šaika dadėti pensininkam po 30 LITU Tai buvo vienintelis kartas atsimink tu išpurtusi kaimo komjaunuole Dabar visi tavo darbai lietuvai kaip iteisinti gėju santuokas Pilna nuotrauku kaip Briuselyje iškėlusi savo letena už tuos raskevičius bartusevičius kovoji net kadatai šakaliene buvot priglaude
VISI KOMENTARAI 86

Galerijos

Daugiau straipsnių