Quantcast

M. Navickienė: nežinau nė vieno kolegos ministro, kuris būtų stipriai prisirišęs prie savo kėdės

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė teigia, kad Vyriausybė toliau dirba sutelktai, bet Ministrų kabinetas nėra prisirišęs prie postų.

Taip ji kalbėjo premjerei Ingridai Šimonytei pareiškus, kad ji neatmeta, jog dėl tebesitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito galėtų atsistatydinti visa Vyriausybė.

„Aš tikrai nežinau nė vieno savo kolegos ministro, kuris būtų labai stipriai prisirišęs prie savo kėdės. Tai didžiulė atsakomybė ir sudėtingas darbas, dėl to tokio prisirišimo nei aš pati jaučiu, nei kolegos jaučia“, – LRT radijui antradienį sakė M. Navickienė.

Ji tvirtino, kad nors ministrai jaučia atsakomybę už darbų tęstinumą, tačiau yra pasiruošę sprendimams dėl Vyriausybės pasitraukimo.

„Kokie bus sprendimai, tokius ir priimsime. Man atrodo, kad nereikėtų galvoti labai asmeniškai ar labai sureikšminti savo paties pozicijos. Svarbu, kad valstybė būtų saugi, valdoma nuosekliai ir kad darbas būtų sutelktas“, – kalbėjo socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

Neramumai Vyriausybėje kilo praėjusią savaitę, kai paaiškėjo, kad, nepaisant įsigaliojusių JAV sankcijų „Belaruskalij“, šios Baltarusijos įmonės gaminamų trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi.

Tai didžiulė atsakomybė ir sudėtingas darbas, dėl to tokio prisirišimo nei aš pati jaučiu, nei kolegos jaučia.

Dėl šios situacijos atsistatydinimo pareiškimus premjerei pateikė užsienio reikalų ir susisiekimo ministrai Gabrielius Landsbergis ir Marius Skuodis.

I. Šimonytė sprendimus dėl ministrų ateities žada paskelbti antradienio vakarą, bet pareiškė neatmetanti galimybės pasitraukti visam kabinetui.

Pasak M. Navickienės, Vyriausybė šiuo metu toliau tęsia einamuosius ir kitus darbus, o „visi kiti dalykai (...) bus priimti eigoje tada, kai ateis laikas“.

„Man atrodo, kad dabartiniame etape nereikia blaškytis, nereikia daugelio dalykų bandyti spręsti tuo pačiu metu“, – kalbėjo ministrė.

Valdančiajai koalicijai priklausančios Seimo Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas tvirtino, kad atsistatydinti visai Vyriausybei nebūtų išmintinga.

„Nemanau, kad tai būtų labai išmintingas kelias, nes reikia suprasti, kad tos iš naujo užsimezgančios derybos ar tarpuvaldis, laikinai paskirti ministrai ar kažkoks laikas, kurį sugaištame iš naujo persiderėdami pozicijas, (...) yra labai naudingas mūsų priešams“, – Žinių radijui antradienį sakė politikas.

„Ar jis kažką pakeistų vidaus politikoje, aš labai abejoju. Galbūt programiškai arba pozicijose ministrų šiek tiek galėtų vienas kitas žmogus pasikeisti, bet šiaip jau man atrodo, kad Lietuva iš to praloštų“, – pridūrė jis.

Anot V. Mitalo, Vyriausybės krizę galėtų išspręsti „koks nors neeilinis Tėvynės sąjungos suvažiavimas, o ne visos Vyriausybės perkrova“. Jis turėjo omenyje neramumus, dėl situacijos kylančius pačių konservatorių gretose.

„Belaruskalij“ produktų tranzitas per Lietuvą tęsiasi dėl įmonės rudenį „Lietuvos geležinkeliams“ pervesto avanso už kelis mėnesius į priekį.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
Neprisirišę , grandinėmis prisirakinę prie lovio - neatplėši.

taigi

taigi portretas
Na taip - neprisirišę, bet ir padugnių šaika tfūūū

pilietis

pilietis portretas
sakoma nieko nebus jai darbuotojui nusisvilpt ant savo darbo....na matome,matome.......darome isvadas!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių