Quantcast

A. Mazuronis sureagavo į R. Karbauskio teiginius: Darbo partija opozicinių susitarimų nepasirašinės

Darbo partijos narys, Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis teigia šiuo metu nematąs galimybės pasirašyti nei partinio, nei opozicinių frakcijų bendradarbiavimo susitarimo. Pasak A. Mazuronio, šiuo metu „valstiečiai“ yra susikoncentravę į vidinius partijos konfliktus, bet ne į vieningą opoziciją.

Tokia A. Mazuronio reakcija buvo į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio žodžius, kad bendradarbiavimo susitarimas šiuo metu įmanomas tik tarp opozicinių frakcijų, bet ne partijų. Kaip Eltai teigė R. Karbauskis, jis šiuo metu nepasirašytų jokios sutarties su Darbo partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu, kuris visuomenei siūlo įsigyti vandens, neva padedančio sukurti imunitetą nuo COVID-19.

A. Mazuronis Eltai taip pat patvirtino, kad LVŽS frakcijos narys Saulius Skvernelis šiomis savaitėmis organizavo susitikimą su opozicinių partijų nariais dėl tolesnio opozicijos bendradarbiavimo.

„Aš nedalyvavau, man sudėtinga būtų sakyti, apie ką ten buvo kalbama, nes pats susitikime nedalyvavau. Bet tai įvyko praėjusią ar užpraėjusią savaitę. Iš jų pusės dalyvavo Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas“, – Eltai sakė A. Mazuronis.

Pasak jo, opozicija tikrai svarstė bendradarbiavimo susitarimo idėją, bet, anot A. Mazuronio, tam kelią užkirto R. Karbauskio pareikšta pozicija, kad LVŽS opozicijos bendradarbiavimo susitarimą pasirašytų tik tarp opozicinių frakcijų, bet ne partijų.

„Tai būtų galima diskutuoti, jei tai pasakytų pirmą mėnesį politikoje esantis žmogus. Kai tai sako tiek metų politikoje esantis žmogus, plius partijos pirmininkas, man tai kelia juoką. Gal LVŽS taip yra, kad frakcija sau, partija sau, bet Darbo partijos frakcija yra sudėtinė partijos dalis. Tai yra valdyba, taryba, prezidiumas ir frakcija. Visi svarbiausi sprendimai priiminėjami, kaip biudžeto, Vyriausybės programos palaikymas – svarstomi partijos taryboje, o ne frakcijoje priiminėjami sprendimai. Aš sunkiai įsivaizduoju, kaip frakcija gali būti atskirta nuo partijos. Nematau jokio realaus šanso, kad frakcija kažkokį susitarimą atskirai svarstytų nuo partijos. Nes tai sunkiai suvokiama, kad taip galėtų būti“, – Eltai sakė A. Mazuronis.

Anot jo, R. Karbauskis šiuo metu bijo augančios S. Skvernelio įtakos tarp LVŽS narių.

R. Karbauskis, bijodamas S. Skvernelio vidinės konkurencijos, daro bet ką, kad S. Skvernelis negautų opozicijos lyderio vaidmens ir taip nesustiprėtų.

„R. Karbauskis, bijodamas S. Skvernelio vidinės konkurencijos, daro bet ką, kad S. Skvernelis negautų opozicijos lyderio vaidmens ir taip nesustiprėtų. Akivaizdu, kad R. Karbauskiui palikus Seimą, jis tapo mažiau matomas ir turi mažiau įtakos frakcijoje. Natūralu, kad jis nenori, jog S. Skvernelis kaip lyderis nesustiprėtų. Labai gaila, kad dėl šio savo tikslo ir vidinių politinių kovų LVŽS opozicijos interesai ir galimybė vieningai dirbti ir bendradarbiauti yra aukojami. Man labai gaila, kad ponas R. Karbauskis mato taip visą situaciją“, – sakė jis.

Paklaustas, jei LVŽS siūlytų pasirašyti susitarimą tarp frakcijų, ar „darbiečiai“ svarstytų tokį susitarimą, A. Mazuronis teigė taip nemanąs.

„Mums problema yra tai, kad jei mes norime pasirašyti frakcijos susitarimą, mes turime gauti partijos tarybos pritarimą. Jei jie sako, kad su mūsų partijos pirmininku nesišnekės, tai mums netinka toks modelis“, – sakė jis.

Pasak A. Mazuronio, tarp frakcijų pasirašyti bendradarbiavimo susitarimą LVŽS pavyktų tik tuo atveju, jei Mišrioje Seimo narių grupėje atsirastų nauja frakcija. Šiuo metu Mišrioje Seimo narių grupėje yra 13 parlamentarų.

ELTA primena, kad R. Karbauskio teigimu, bendradarbiavimo susitarimas šiuo metu įmanomas tik tarp opozicinių frakcijų, bet ne partijų. Pasak jo, jis šiuo metu nesirašytų jokios sutarties su Darbo partijos pirmininku V. Uspaskichu, kuris visuomenei siūlo įsigyti vandens, neva padedančio sukurti imunitetą nuo COVID-19.

„Susitarimas turėtų būti ne partijų, o frakcijų. Tarp partijų šiuo metu sunkiai įsivaizduoju, nes iš tikrųjų Darbo partijos pirmininko kai kurie veiksmai šiuo metu sunkiai suprantami. Atitinkamai aš, kaip partijos pirmininkas, negalėčiau pasirašyti dokumento su Darbo partijos pirmininku, dėl kurio elgesio kyla labai daug abejonių. Su LSDP partija taip pat nėra aiški situacija. Yra partijos pirmininkas, bet ten kyla vidinių ginčų, kokia turėtų būti partijos politika. Vien renkant socialdemokratų frakcijos seniūną tai paaiškėjo. Tai bendradarbiavimo susitarimo tarp partijų galimybės pasirašyti nematau, nebent tarp Seimo opozicinių frakcijų“, – teigė jis.

R. Karbauskio teigimu, toks susitarimas leistų frakcijoms tartis dėl bendros opozicinės programos bei opozicijos lyderio vaidmens.

„Iš mūsų pusės yra iniciatyva, kad Seimas turėtų turėti opozicijos lyderį. Kai aš dar buvau Seimo nariu, Seimo pirmininkė ir kiti Seimo nariai, kurie atstovavo valdančiajai daugumai, melavo, kad „valstiečiai“ savaime gali turėti opozicijos lyderį. Bet mes negalime, nes mums LVŽS trūko ir trūksta dviejų žmonių. O susitarti turi ne tik LVŽS, turi norėti ir kolegos iš Darbo, Socialdemokratų frakcijų. Turi susitarti visos opozicinės frakcijos arba bent dvi. Seime tokia tikimybė yra, ir LVŽS tikrai nori, kad opozicijos lyderis atsirastų Seimo valdyboje“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

Anot jo, jei pavasario sesijoje susitarimą pavyktų pasirašyti, tai opozicijos lyderis galėtų būti rotuojamas. R. Karbauskis taip pat neslėpė, kad LVŽS į opozicijos lyderius deleguotų buvusį premjerą S. Skvernelį.

Naujajame Seime LVŽS iškovojo 32 mandatus, socialdemokratai – 13, Darbo partija – 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Kas cia ora pagadino

Kurgi ne

Kurgi ne portretas
ponas gerai atsimena kas, kaip ir kam jį čia pastatė:D)_-- Man labai įdomu stebėti kaip Darba parcija mutuoja ir virsta į tokį patį monstrą kap konservynas, prieš kurį kažkada aršiai kilo jų vadas Vykctaras

Kodėl Mazuronis meluoja ?

Kodėl Mazuronis meluoja ?  portretas
Skaitom tekstą ...Karbauskis sako - opozicijos lyderiu SIŪLYS S.Skvernelį !!!! O Mazuroniui tai - kad Karbauskis bijo Skvernelio vidinės konkurencijos ? Jooooo...." gilus liberalus mąstymas " :) labai tinkantis konserwliberaliems : veidmainystė , melas ir kiršinimas ....zombiai tekstų neskaito , mąstyti nesugeba , ką koks , turintis interesų , pasako tuo ir tiki ...DARBO partija liko " darbo " tik iškaba , nes V.Uspaskichas EP liberalas , Gabšys teismuose su mgbolticu Kurlianskiu , Masiuliu . Mazuronis , tiksliai nepamenu lyg iki 2018 metų buvo Liberalų partijėlėje ( galima patikrinti ) , apie Guogos liberalumą jau ir rašyti neverta , visi norintys žino , bet kodėl V. U. jį " priėmė " į sąrašus ? Kiek Guoga " įdėjo " į rinkimus , kad net 1 išreitingavo ? Pinigai , pinigai , pinigai ...taip , tai irgi " darbas " :) Gal iš čia ir " darbo " partijos pavadinimas ? :))) Dirbk , užsidirbk vietą seime ? :))) Kada pradėsite mąstyti kas jus už virvelių politinių tampo ?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių