Quantcast

Ministras: turkų operacija Sirijoje komplikuoja situaciją dėl mūsų karių misijos

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis sako, kad Turkijos karinė operacija Sirijoje komplikuoja situaciją, svarstant galimą Lietuvos karių siuntimą į Siriją.

Ministras ketvirtadienį sakė, kad Lietuvos karių misija nenumatoma artimiausiais mėnesiais, o ji galėtų vykti tik užtikrinus visas įmanomas saugumo priemones ir veikti tik tose teritorijose, kur nėra Turkijos ir Rusijos karinės įtakos.

„Neslėpsiu, komplikuoja situaciją dabartinė Turkijos operacijos šiaurės rytų Sirijoje pradžia ir tikrai reikalingi greiti stabilizuojantys sprendimai“, – žurnalistams Rukloje sakė R. Karoblis.

Vis dėlto ministras pabrėžė, kad Lietuva „privalo atsiliepti į sąjungininkų prašymus“ kovoti su „Islamo valstybės“ grupuote, nes ji kelia pavojų Vakarų civilizacijai.

Pasak R. Karoblio, tarp nagrinėjamų variantų yra ir Lietuvos specialiųjų operacijų karių siuntimas, svarstoma, kad jie galėtų veikti šiaurės rytinėje Sirijos dalyje, tačiau ne ten, kur gyvena kurdai.

Lietuvos valdžios ir kariuomenės atstovai šiuo metu svarsto Jungtinių Valstijų prašymą atsiųsti karių į Siriją dalyvauti operacijoje „Įgimtas ryžtas“ prieš „Islamo valstybės“ grupuotę.

Lietuva yra prisidėjusi prie misijos „Įgimtas ryžtas“ Irake, kur šeši Lietuvos kariniai instruktoriai apmoko vietos kariuomenę.

Daugiausia diskusijų kelia tai, kiek karių siuntimas į Siriją atitiktų tarptautinę teisę, nesant vietos valdžios sutikimo.

Misijos šalininkai sako, kad Lietuva turi parodyti solidarumą su Jungtinėmis Valstijomis, nes nuo santykių su JAV priklauso Lietuvos nacionalinis saugumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nordland

nordland portretas
elementarus klausimas ....... ar sirijos valdzia jus ten kviete ???

klumpe

klumpe portretas
Priezastis :... musu kariai tinka ceremonijoms... Ir tik ceremonijoms. Faktas. Ten tokiu nereika. Tesedi namie ir saugo savo subi-es.

Ontė

Ontė portretas
Klausimas, kas kviečia? Ar Turkija, ar Sirijos vyriausybė, ar Irakas, ar JAV, ar kurdų sukilėliai? Lietuvai geriau ten nelįsti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių