Quantcast

Nauja tvarka dėl galimybių paso supykdė grupę parlamentarų: jei jų neįleis – Seimą šturmuos jėga

  • Teksto dydis:

Išimčių nebebus. Nuo sausio 10 d. visi Seimo nariai, norintys patekti į parlamento rūmus, karantino ar ekstremaliosios situacijos metu privalės parodyti galimybių pasą. Vis dėlto grupė parlamentarų tokiai tvarkai pasipriešino ir sako, jei jų neįleis – Seimą šturmuos jėga. Ką apie tai galvoja Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas – LNK reportaže.

– Grupė parlamentarų sako, mes sausio 11 d. šturmuosime Seimą ir eisime į darbą, kaip ir einame, todėl, kad mus išrinko tauta. Turėjome jau vieną šturmą prie Seimo. Kaip ruošiatės atlaikyti parlamentarų šturmą?

– Tai kelių parlamentarų pasisakymai, nes absoliuti dauguma yra pasiskiepiję. Yra keletas, kurie nesiskiepijo ir deklaravo savo nenorą skiepytis dėl vienų ar kitų priežasčių. 

 Valius Ąžuolas sako, kad susirinks apie 10 parlamentarų. Tai reiškia, kad jeigu vienu metu bandytų 10 žmonių šturmuoti Vadovybės apsaugos departamento vieną pareigūną, kuris budi prie įėjimo vartelių, tai jis nelabai juos sulaikytų. Ar derinate kažkokias pajėgas viduje? Kaip tai atrodo?

– Čia yra visiškai normali praktika. Lygiai tas pats, jei Seimo narys neatsineštų pažymėjimo į darbą. 

 Viena yra ateiti be darbo pažymėjimo, o kita – sužinoti, kad tavo kortelė, su kuria patenki į darbovietę, yra deaktyvuota. Gal jau kokių nuotaikų girdėjote Seimo koridoriuose? Panašu, kad kai kurie Seimo nariai tokius ketinimus gali priimti kaip asmeninį įžeidimą.

– Ką reiškia asmeninis įžeidimas nesilaikyti įstatymų? Seimo nariai patys priėmė sprendimą. Absoliuti Seimo dauguma prieš Kalėdas priėmė statuto papildymą.

 Ar Seimo valdyba, ar kanceliarija jau rūpinasi kažkokiais papildomais saugumo akcentais? 

– Mes valdyboje nesvarstėme fizinių priemonių dėl to, kad keli Seimo nariai nuspręs eilinį kartą užsiimti kažkokiu populizmu. 

 O gal reikėtų pasiruošti?

– Jeigu trikdys viešąją tvarką, tai bus iškviesta policija. 

 Seime mes paskutiniu laikotarpiu visko matėme. O tokiu atveju, jei bus keliami tam tikri konfliktai, ar galvojate, kad tiems asmenims galėtų būti kad ir ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl jų elgesio ir dėl pavojaus sukėlimo kitiems?

– Neabejotinai. Lietuva yra teisinė valstybė, visiems galioja įstatymai. Jeigu Seimo nariai užpuls apsaugos darbuotoją, tai yra įstatymai.

Plačiau – reportaže. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eglei

Eglei portretas
Kad neužkrėsru kitų kurie neturi testo ar skiepo mokosi namuose.Juk pasiūs tada į ixoliacija visus,ir vaikai platina virusą iš mokyklos parnešė 9metis užkretė sabo tėvus senelius,testo nepadarė ir nemažai bendraklasių.

Vieverdiui

Vieverdiui portretas
Tau ne seimą valyti o pavasary čiulbėti virš laukų.

Anonimas

Anonimas portretas
Veversiui
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių