Quantcast

Naujai Seimo frakcijai vadovaus V. Kamblevičius

Per plenarinį Seimo posėdį ketvirtadienį ketinama paskelbti, kad parlamente susikūrė nauja frakcija „Lietuvos gerovei“, jos seniūnu išrinktas „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius.

Naujai frakcijai priklauso septyni nariai: frakciją „Tvarka ir teisingumas“ palikę Vytautas Kamblevičius, Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Juozas Imbrasas, Kęstutis Bartkevičius, apie išėjimą iš „socialdarbiečių“ frakcijos turintis pranešti Algirdas Butkevičius bei Rimas Andrikis, „tvarkiečius“ palikęs dar anksčiau ir dirbantis Mišrioje Seimo narių grupėje.

Pagal Seimo statutą, parlamentinę frakciją gali įkurti ne mažiau kaip septyni politikai. Ji pradeda veikti, kai apie tai paskelbiama per plenarinį Seimo posėdį.

Tai septinta frakcija parlamente.

Trečiadienį dar svarstyta, kad naujos frakcijos nariu taps ir dabar Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Mindaugas Puidokas. Tačiau ketvirtadienį jis teigė šių planų atsisakęs dėl „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio pareiškimo, kad valdančioji dauguma negalės bendradarbiauti su nauju politiniu dariniu, jeigu jame bus tam tikrų asmenų, anksčiau išėjusių iš „valstiečių“ frakcijos.

„Jam asmeniškumai, asmeninis kerštas, žmonių stumdymas kaip šaškių lentoje yra svarbiau negu stabilumas valstybėje ir svarbių žmonėms darbų atlikimas. Tokiam kontekste, be abejonės, aš kenkčiau tam siekiui, kurį turi premjeras, kad iš tiesų valstybėje būtų stabili valdančioji dauguma, nenorėjau kenkti frakcijos kūrėjams ir tokiu būdu priėmiau sprendimą nesijungti prie šios frakcijos“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė M. Puidokas.

R. Karbauskis teigė, kad kalbėdamas apie nepageidaujamus asmenis turėjo galvoje ne tik buvusį bendražygį M. Puidoką.

„Aš turėjau omeny daug žmonių, kurie Mišrioj grupėj ir savo veikla yra įrodę, kad valstybė jiems rūpi mažiau nei jų asmeniniai interesai“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė jis.

„Aš nereguliuoju, negaliu jiems nurodymų duoti, žmonės laisvi, mandatai laisvi, tiesiog pasakiau, kad turi pagalvoti, nes sunku būtų dirbti su žmonėmis, kurie Seime galvoja tik apie save“, – pridūrė R. Karbauskis.

Trečiadienį premjeras Saulius Skvernelis naująjį parlamentinį darinį pakvietė prisidėti prie valdančiosios daugumos.

Valdančiąją koaliciją pagal liepą pasirašytą sutartį sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
pastatyti metui karveliams tupejimo vieta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių