Quantcast

Naujausi partijų reitingai: pirmauja TS-LKD, „Vardan Lietuvos“ ir LSDP

  • Teksto dydis:

Prieš mėnesį į partijų reitingų viršūnę grįžę valdantieji konservatoriai išlieka pirmoje vietoje, antrojoje toliau lieka demokratai, treti – socialdemokratai, rodo „Delfi“ užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa.

Antradienį skelbiamos apklausos duomenimis, už Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionis demokratus (TS–LKD) balandį būtų balsavę 13,6 proc. respondentų (13,1 kovą).

Tuo metu už antroje vietoje esančią opozicinę Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ balandį būtų balsavę 10 proc., kovą tai būtų darę 10,7 procentų apklaustųjų.

Už opozicinę Lietuvos socialdemokratų partiją balandį būtų balsavę 9,4 proc. rinkėjų (10,2 proc. kovą).

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Rinkėjų parama opozicinei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS) siekė  6,6 proc. (6,9 proc. kovą).

Penktoje pozicijoje – valdančiojoje daugumoje veikiantis Lietuvos liberalų sąjūdis. Už šią politinę partiją kovą savo balsą atidavę būtų 6 procento apklaustųjų, balandį – 6,3 procento.

Toliau rikiuojasi Seimo daugumoje veikianti Laisvės partija. Už šią politinę jėgą kovą būtų balsavę 3,7 procento apklaustųjų, balandį – 4,4 procento.

Partija „Laisvė ir teisingumas“ gautų 4,3 proc. (4,7 proc. kovą), Darbo partija – 4,2 procentų apklaustųjų balsų.

Visų partijų reitingai keitėsi tyrimo rezultatų paklaidos ribose, ji siekia 3,1 procento.

Už kitą partiją balsavę būtų 8,5 procento apklaustųjų, nebalsavę būtų 14 procentų, o nežinojo, arba į klausimą neatsakė 18,5 procento respondentų.

Apklausa atlikta  balandžio 20 – 28 dienomis. Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ apklausė 1007 respondentus, pusė jų apklausta telefonu, pusė – internetu. Tyrimo dalyvių pasiskirstymas pagal lytį, amžių ir gyvenamąją vietą yra proporcingas gyventojų pasiskirstymui Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kotas

kotas portretas
Čia pat, gretimai, pasakojama, kad pirmauja ,,Vardan Lietuvos''. Melagiai.

OI OI OI

OI OI OI portretas
KONCERVATORIAI pirmauja oaš dūmojau jog visų rūšių Kvaišalų partija su savo lyderiais //MORGANA su Raskevičium pirmauja...apsirikau

faktas tas

faktas tas portretas
kokius nori tokius reitingus ir pasiraso ,protingi zmones tai supranta ,o zombiams bet kas tinka
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių