Quantcast

Naujausi reitingai: S. Skvernelio suburta partija įsitvirtina tarp lyderių

  • Teksto dydis:

Gyventojų apklausos rodo, kad sausio pabaigoje įkurta ir ekspremjero Sauliaus Skvernelio vadovaujama partija „Vardan Lietuvos“ įsitvirtina tarp lyderių reitingų lentelėje. Naujienų portalo delfi.lt skelbiamose apklausose taip pat matyti, kad pastaruoju metu Vyriausybės darbo vertinimas beveik nesikeitė, o jos vadovę Ingridą Šimonytę ir toliau gyventojai dažniausiai mato kaip veikėją, geriausiai einančią šias pareigas.

Sausio 17– 29 dienomis „Spinter tyrimai“  atliktų apklausų duomenimis, valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) partinių reitingų lentelėje išlieka lyderiai. Sausio mėnesį gausiausią parlamentarų būrį Seime turinčią partiją palaikė 11,6 procento apklaustųjų. Gruodį šis skaičius siekė 10,8 procento.

Antroje vietoje rikiuojasi opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Tyrimo duomenimis, sausį šios partijos palaikymas siekė 10,2 procento, gruodį – 10,9 procento.

Trečioje lentelės vietoje įsitvirtina sausio pabaigoje oficialiai įkurta ir ekspremjero Sauliaus Skvernelio vadovaujama Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“. Sausio mėnesio duomenimis, šios partijos simpatikų gretos siekė 8,2 procento. Gruodžio mėnesį neslepiančių, kad galėtų balsuoti už tuo metu dar tik steigiamą partiją buvo 7,2 procento apklaustųjų.

Už S. Skvernelio suburtos partijos nugarų liko Ramūno Karbauskio vadovaujami „valstiečiai“. Sausio mėnesį už šią opozicijoje esančią politinę jėgą ketino balsuoti 7,7 procento gyventojų, gruodį tokių buvo 6,7 proc.

Toliau rikiuojasi Liberalų sąjūdis. Už Viktorijos Čmilytės-Nielsen vedamą partiją sausį būtų balsavę 6,6 procento apklaustųjų, gruodį – 7,2 procento.

Kiek mažesnės sausį buvo Darbo partijos rėmėjų gretos: pirmąjį šių metų mėnesį „darbiečius“ palaikė 6 proc. respondentų, mėnesiu anksčiau – 4,2 proc.

Sausio mėnesio duomenimis, Aušrinės Armonaitės pirmininkaujamą Laisvės partiją palaikė 5,3 proc. gyventojų, gruodžio mėnesį už ją būtų balsavę 4,7 procento apklaustųjų.

Partijų reitingų lentelės pabaigoje rikiuojasi Remigijaus Žemaitaičio vedama partija „Laisvė ir teisingumas“. Už ją gruodį balsavę būtų 3,6 procento apklaustųjų, sausį – 4 procentai.

Tai, kad balsuotų už kitą partiją nurodė 9,1 procento apklaustųjų, 12,1 procento nebalsuotų, o 19,2 procento nežinojo, arba į klausimą neatsakė.

I. Šimonytė matoma kaip tinkamiausia politikė ministro pirmininko kėdėje

Atliktoje apklausoje gyventojų taip pat teirautasi, kuris politikas ar visuomenės veikėjas geriausiai tiktų eiti ministro pirmininko pareigas. Pirmoje vietoje ir toliau išlieka dabartinės Vyriausybės vadovė, premjerė I. Šimonytė. Sausio mėnesio duomenimis, ją užimame poste norėjo matyti 18,7 proc. gyventojų. Tai šiek tiek daugiau nei mėnesiu anksčiau darytoje apklausoje. Gruodį premjerės kėdėje I. Šimonytę matyti norėjo 16,7 proc. apklaustųjų.

Antroje pozicijoje – ekspremjeras S. Skvernelis. Šiame poste sausį jį matyti norėjo 11,2 proc. (gruodžio mėnesį 11,7 proc.). Trečioje pozicijoje rikiuojasi LSDP pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė. Tiek gruodį, tiek ir sausį ją Vyriausybės vadovės kėdėje matyti norėjo 6,2 procento apklaustųjų.

Toliau rikiuojasi eurokomisaras Virginijus Sinkevičius (3,9 proc.), Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen (4,1 proc.), „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis (3,3 proc.), Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis (2,8 proc.), Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas (2,7 proc.), buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga (2,3 proc.).

Vyriausybės darbo vertinimas nesikeitė

Kaip rodo DELFI skelbiamos „Spinter tyrimai“ apklausos, I. Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės vertinimas pastaruoju metu nepasikeitė. Teigiamai ir greičiau teigiamai Vyriausybės veiklą vertinančių sausį buvo 26,9 procento. Gruodį palankiai Ministrų Kabineto darbą vertino 26,7 procento apklaustųjų.

Tuo tarpu greičiau neigiamai ir neigiamai Ministrų Kabineto veiklą sausį vertino 64,1 proc. respondentų, o gruodį tokių buvo 65,4 proc.

Nežinančių, kaip vertinti Vyriausybės veiklą gruodį buvo 7,9 procento, sausį – 9 procentai.

Portalo užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ atliko apklausas, kuriose dalyvavo gyventojai nuo 18 iki 75 metų. Taikytas kombinuotas apklausos metodas: 50 proc. telefoninės apklausos būdu, 50 proc. internetu. Tyrimo metu buvo apklausta 1010 respondentų. Tyrimo dalyvių pasiskirstymas pagal lytį, amžių ir gyvenamąją vietą yra proporcingas gyventojų pasiskirstymui Lietuvoje. Tyrimo rezultatų paklaida 3,1 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Skvernelis ir visa opizicija ,kritikuoja vyriausybę kuri dirba ypač sunkiomis salygomis.O ką gero padarė Svernelio vyriausybė gero,kad prakišo rinkimus.O dabar vėl taikosi į valdžią.Opozicija dabar žino kaip elgtis,o kai buvo valdžioje ,tik buvo pandemija o dabar dar ir karas prasidėjoPateksit į valdžią stebuklų nesukursit.

onute

onute portretas
Skverno tik rašomas stalas buvo už mūsu pinigus 20 000 eu Vardan tu mulki Letuvos tokius stalus pirkai bet stalas kaip visi Tai gal išmoka pasiėmei kad už jo sėdėjai NU SKVERNAI TU TIKRAI LYDERIS TARP VAGIU

JONAS

JONAS portretas
Tik tauta renka valdžia tik tauta yra aukščiau visu seimu prezidentu Bet turim susiburti ir eiti balsuoti visi kaip vengrai Jei būna didelis procentas balsuojančiu tada sunku padaryti afera ir būtina šviesti tauta tai turim padaryti patys Neturim spaudos televizijos bet yra pogrindinis darbas yra internetas turim gynt lietuva ir savo vaikus nuo tokiu aferistu kaip skvernas šimone lansbergynas čmil ir visa tu liberastu šaika
VISI KOMENTARAI 76

Galerijos

Daugiau straipsnių