Quantcast

Neapskaičiavo pažadų Europos Sąjungai – ant plauko pakibo milijoninė parama

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda kaltina Vyriausybę, esą dėl nepamatuotų pažadų Briuseliui, Lietuvai gresia prarasti šimtus milijonų eurų paramos. 26 mln. eurų jau įšaldyti. Anot G. Nausėdos, taip yra, nes Vyriausybė niekieno neverčiama pažadėjo įvesti naujų mokesčių mainais už europinę paramą. Konservatoriai atkerta, kad tiesiog yra nuoseklūs, nes, kad keis mokesčius, žadėjo dar rinkimuose. Lietuvai norint gauti europinius milijonus, pirmiausia reikia taršos ir nekilnojamojo turto mokesčių, praneša LNK.

„Turime susiimti ir padaryti, kad Europos Sąjungos investicijos pilna apimtimi pasiektų Lietuvos ekonomiką“, – teigė prezidentas.

Europos komisijos vicepirmininkas sako, kad Lietuva nevykdo Europos Sąjungai duotų pažadų.

„Reikia spręsti tam tikrus klausimus tam, kad dabar sustabdytos lėšos būtų atlaisvintos“, – sakė Europos komisijos vicepirmininkas Valdis Dombrovskis.

Anot finansų ministrės, problemų neturėtų būti dėl sustabdytų 26 mln. eurų, esą šiems pinigams Europos komisija kėlė paprastą reikalavimą. Vyriausybė turi tiesiog įregistruoti mokestinių pakeitimų, nesvarbu, ar jie bus priimti, ar ne.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Kadangi šis rodiklis jau yra įvykdytas, tai tos lėšos turėtų būti atšildytos“, – sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Tačiau sustabdyti 26 mln. eurų gali būti tik pradžia. Po susitikimo su Europos komisijos vicepirmininku prezidentas sako, kad Lietuvai gali būti sustabdyti ir šimtai milijonų eurų.

„Mes galime prarasti arba netekti galimybės naudotis šimtais milijonų“, – teigė G. Nausėda.

Tokios grėsmės neatmeta ir finansų ministrė.

„Viskas priklausys nuo Seimo valios“, – sakė ministrė.

Bet prezidentas sako, kad tik Vyriausybė atsakinga, kad ant plauko pakibo milijoninė parama. Panašu, kad Lietuva jau nebe pirmą kartą prisiėmė įsipareigojimų, kurių niekas nereikalavo.

Anot G. Nausėdos, Vyriausybė, nieko neverčiama, pažadėjo Briuseliui, kad įves naujų mokesčių mainais už paramą.

Reikia spręsti tam tikrus klausimus tam, kad dabar sustabdytos lėšos būtų atlaisvintos.

„Mūsų niekas nevertė iš išorės, prisiėmėme tam tikrus kriterijus. Dabar jau nebegali būti atsiprašymo, kad mes nepagalvojome“, – teigė prezidentas.

Finansų ministrė sako, kad įsipareigojimai grįsti ilgalaikėmis rekomendacijomis Lietuvai. Anot jos, konservatoriai planavo mokesčių pertvarkymą dar iki pandemijos.

„Buvo rengta Vyriausybės programa. Šie pakeitimai yra įrašyti į Vyriausybės programą. Čia atskiras klausimas, kad kažkam nepatogu prisiminti, kas yra Vyriausybės programoje“, – sakė G. Skaistė.

Konservatorių pasiūlytiems naujiems mokesčiams dabar nebepritaria net koalicijos partneriai. Bet reikės kažką pakeisti, kad Lietuva gautų paramą.

Finansų ministrė užsimena, kad pirmiausiai reikėtų plėsti mokesčius susijusius su tarša.

„Jei kolegos turi geresnių pasiūlymų tai pačiai krypčiai pasiekti, tai tada galime apie tai diskutuoti“, – sakė premjerė Ingrida Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Samsun

Samsun portretas
Visi žinom ,kad milijonai bus prichvatizuoti.Kam mums tie papildomi mokesčiai ir visokie draudimai.

bigcatwar

bigcatwar portretas
..nevisprociu gauja,absoliutus nesuvokimas-diversijos pries tauta..

Jonas

Jonas portretas
Nejudamas turtas reikia apmokestinti, o teršti gamtą irgi nevalia. Surinkti pinigai turi būti panaudoti tikslingai ir logiškai. Tad prezidento kalbos kažkaip nesutampa su sveikai mąstančio pareigūno logika. Gal žmogus įsirašė į pažadukų priešrinkiminį ansamblį.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių